Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Preventieve stoelcontrole

De stoel waarmee jij je werk doet, is één van de belangrijkste 'gereedschappen' op de werkplek. Of dat nu een reguliere bureaustoel is, een Swopper, een zorgstoel of een bureaufiets. Tijdens een werkdag brengen we namelijk veel tijd op een stoel door. De stoelen worden dus intensief gebruikt. Om de levensduur van de stoelen te verlengen, is preventief onderhoud noodzakelijk.

Waarom preventieve stoelcontrole?

Bureaustoelen worden intensief gebruikt, niet alleen in de kantooromgeving, maar ook in werkomgevingen in de zorg en industrie. Het is dus van belang dat de bureaustoel die jij gebruikt optimaal werkt zodat je geen gezondheidsklachten krijgt. Door jaarlijks je stoel preventief te laten controleren weet je zeker dat jouw stoel nog naar behoren werkt én dat de stoel nog een aantal jaren mee kan!

Waarom preventieve stoelcontrole door Health2Work?

Health2Work ontzorgt door jou een preventief onderhoudsprogramma aan te bieden. Onze monteurs komen bij je langs om jouw bureaustoel te controleren zodat je de stoel geen moment hoeft te missen! Na het onderhoud kan onze monteur de bureaustoel opnieuw voor je instellen, zodat je in de juiste houding weer verder kunt met je werkzaamheden.

Ervaar het ook

Op 1 januari 2019 is Gemeente Westerkwartier ontstaan uit een gemeentelijke herindeling. Vlak voor de formele herindeling zijn alle ambtenaren verhuisd, zowel van werkplek als locatie. Tijdens de verhuizing werd duidelijk dat een groot aantal bureaustoelen sterk verouderd was: tijd voor een preventieve stoelcontrole. Anneke Posthumus, vastgoedadviseur bij de gemeente, laat weten erg tevreden te zijn over het resultaat na afloop van de stoelcontrole.

“De wijze waarop we de resultaten hebben ontvangen was erg overzichtelijk en geeft ons een goed beeld van de kwaliteit van de stoelen.”
Anneke Posthumus (Vastgoedadviseur)

Voordelen van preventieve stoelcontrole

  • Voorkomen van gezondheidsklachten
  • Altijd een goed werkende stoel
  • Verlenging van de levensduur van de stoel

Werkwijze

Het preventieve onderhoudsprogramma van Health2Work bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • 1x per jaar preventief onderhoud op de werking van alle beweegbare delen
  • 1x per jaar smeren van bewegende delen, indien nodig
  • 1x per jaar controle van de wielen
  • 1x per jaar schoonmaakinstructie van de stoel
  • 1x per jaar vervangen van defecte onderdelen die binnen garantieperiode vallen
  • 1x per jaar vervangen van defecte onderdelen die buiten de garantie vallen, in overleg met klant

De stoelen worden op locatie gecontroleerd, waarna de stoel opnieuw voor je wordt ingesteld. Aan de hand van een onderhoudscontract worden er afspraken gemaakt over het onderhoud van de stoel.

“We zijn zeer tevreden over de verleende service! Health2Work is vrijwel altijd goed bereikbaar, denkt overal over mee en verleent snelle, accurate service.”
Anneke Posthumus (Vastgoedadviseur)