Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Kabelmanagement

Misschien herken je het wel: op en onder je bureau is het een chaos van kabels. Ze leveren stofophopingen en kabelbreuken op én een rommelig uitzicht. Met goed uitgevoerd kabelmanagement is dit probleem eenvoudig opgelost en kun je aan een opgeruimd bureau je werk doen.

Waarom kabelmanagement?

Een wirwar van kabels onder bureaus zorgt niet alleen voor de zojuist genoemde stofophopingen en kabelbreuken maar kan ook voor kortsluitingen zorgen, met ICT-storingen als gevolg. Door de kabels ‘te managen’ zorg je ervoor dat er minder stofophopingen zijn, dat de werkplekken eenvoudiger kunnen worden verhuisd en dat er een ruime beschikbaarheid van stroom- en informatievoorziening is. Het kabelmanagement van Health2Work zorgt ervoor dat de systemen die aangesloten zijn op de kabels stabieler zijn. Daarbij is de werkplek eenvoudiger schoon te maken en de opgeruimde werkplekken maken je productiever!

Waarom kabelmanagement door Health2Work?

Health2Work biedt niet een standaardoplossing. Iedere situatie wordt opnieuw bekeken omdat iedere situatie anders is. Onze monteurs leveren maatwerkoplossingen. Zo kijken ze bijvoorbeeld of je met een laptop werkt of met een vaste computer en passen het kabelmanagement daarop aan. Mocht het praktischer zijn om het kabelmanagement buiten kantoortijden uit te laten voeren, dan kan dat!


Voordelen van kabelmanagement

  • Nette, stofvrije werkplekken
  • Stabiele en snelle netwerksystemen
  • Veilige werkplekken

Werkwijze

Het kabelmanagement begint met een inventarisatie. Het aantal werkplekken, aanwezige apparatuur, datapunten en stroomvoorzieningen wordt in kaart gebracht. Ook worden de wensen ten aanzien van ergonomie, design, ICT en facilitair management besproken. Naar aanleiding van de inventarisatie wordt een voorstel met offerte voor de uitvoering van het kabelmanagement gemaakt. Aspecten waarmee rekening gehouden wordt zijn hygiëne, veiligheid, comfort en toegankelijkheid. Op afspraak wordt het kabelmanagement vervolgens uitgevoerd. Dit kan tijdens of buiten kantooruren. Als alle structuur is aangebracht en de kabels ‘gemanaged’ zijn, kan de apparatuur opnieuw worden opgestart en is het werk voltooid.