Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ergonomiepaspoort - curatief (zorg)

De fysieke belasting in de gezondheidszorg is groot en leidt regelmatig tot verzuim. Een derde van de zorgverleners met fysieke en/of psychische klachten verzuimt minimaal eenmaal per jaar. Hiervan is de helft werk gerelateerd. Een zorg werkplekanalyse brengt in kaart wat jouw fysieke belasting is. Onze ergonomisch adviseurs laten je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je zonder klachten je werk uitvoert en hoe je van je klachten afkomt, mocht je die reeds hebben. Goed gebruik van jouw werkplek en de hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt, beperken de kans op fysieke klachten aanzienlijk.

Positieve gevolgen voor jou én de patiënt

Afgezien van de voordelen die de werkplekanalyse jou als zorgverlener kan brengen, heeft de werkplekanalyse ook een positief effect op jouw patiënt. Doordat jij als zorgverlener adviezen krijgt die je werkzaamheden verlichten en fysieke klachten voorkomen, is de kans op verzuim kleiner. De stress en werkdruk door uitval van collega’s wordt minder. Ook worden bepaalde handelingen met de adviezen van onze ergonomisch adviseurs eenvoudiger. Dit alles heeft zijn weerslag op de patiënten. Zij ervaren meer rust en comfort, doordat jij klachten- en stressvrij je werk kunt doen!

Waarom een ergonomiepaspoort door Health2Work?

Een werkplekanalyse door Health2Work betekent dat je passend en deskundig advies krijgt over hoe je jouw werk het beste kunt uitvoeren met de hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt. De adviezen die onze ergonomisch adviseurs geven zijn praktische, toepassingsgerichte adviezen die je meteen in de praktijk kunt brengen. Na de werkplekanalyse krijg je een ergonomiepaspoort. Deze werkt als een geheugensteun: mocht je de handige tips en adviezen na verloop van tijd vergeten zijn, dan kun je ze teruglezen in je persoonlijke ergonomiepaspoort.

Werkwijze

Aan de hand van de checklist uit het ergonomiepaspoort worden jouw werkplek én de manier waarop je gebruik maakt van je werkplek onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je bewegingen tijdens diverse handelingen maar ook naar hoe (en óf!) je gebruik maakt van de diverse duw-, trek-, en tilhulpmiddelen die je tot je beschikking hebt. Tijdens de werkplekanalyse geeft onze ergonomisch adviseur je tips over houdingen, werktechnieken en het gebruik hulpmiddelen. Naar aanleiding van de werkplekanalyse wordt een vrijblijvend advies gegeven met betrekking tot je werkwijze en de aanpassingen die jouw werkomgeving zullen optimaliseren.

Voordelen van het ergonomiepaspoort

  • Curatief en oplossingsgericht
  • Praktische aanbevelingen
  • Persoonlijk advies