Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ontfocussen: de sleutel tot minder stress en meer werkgeluk in elke sector

Ontfocussen: de sleutel tot minder stress en meer werkgeluk in elke sector

In een wereld waar de druk om altijd "aan" te staan onze geestelijke gezondheid op de proef stelt, bespreken we in deze blogpost het belang van ontfocussen. Dit concent is speicaal ontwikkeld voor de dynamische werkomgevingen van het onderwijs, de zorg en het kantoorleven. We laten je kennis maken met onze nieuwste innovatie op het gebied van ontfocussen. Onze producten voor de ontfocusruimte verlagen niet alleen het stressniveaus te, maar verbeteren ook het werkplezier. Maar wat houdt ontfocussen precies in? En op welke manier kan het jou en jouw werkplek ten goede komen? In deze blogpost delen we alles wat je moet weten over ontfocussen.

Stress op de werkvloer: tijd voor ontfocussen

Stress op de werkplek is een groot probleem. Elk jaar hebben meer dan 1,5 miljoen werknemers last van burn-outklachten. Dat is zorgwekkend en iets waar werkgevers en echt iets aan moeten doen. Vooral nu, na de coronacrisis, zijn veel bedrijven anders gaan werken. Veel mensen werken hybride, deels vanuit huis en deels op kantoor. Dit vraagt om flexibiliteit en een gezonde werkplek. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen goed kan werken, ook met al die veranderingen? Hier komt ons concept van ‘ontfocussen’ kijken. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s minder stress hebben en blijer zijn op het werk.

De Ontfocusruimte: de plek om te ontspannen

Om echt goed te kunnen werken, moet de werkplek passen bij wat jij nodig hebt. Dat betekent niet alleen een bureau en een computer, maar ook plekken waar je even kunt ontspannen. Daarom hebben wij de ‘Ontfocusruimte’ bedacht. Dit is een speciale plek waar je even pauze kunt nemen van alles. Of je nu leraar bent, in de zorg werkt of op kantoor, deze ruimte helpt je om rust te vinden.

Re-load: muziek en trillingen voor ontspanning

Ons nieuwste product voor de Ontfocusruimte is de Re-load ontfocusstoel. Dit is een stoel die niet alleen lekker zit, maar ook muziek en trillingen gebruikt om jou te helpen ontspannen. We weten allemaal dat muziek ons goed kan laten voelen. De Re-load gaat nog een stapje verder door trillingen te combineren met muziek. Uit verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek van University of Helsinki, blijkt dat muziek een positieve bijdrage levert aan onze gemoedstoestand, emoties en gedrag. Daarnaast zorgt het voor herkenbaarheid en ontspanning als iemand onrustig is, stress ervaart of te veel prikkels binnenkrijgt. Het werkt ook als afleiding, verbetert de stemming en geeft weer energie.

Ontdek meer over ontfocussen

Wil je meer weten over ontfocussen en hoe het jou en je werkplek kan helpen? Ons kennisdocument staat vol met informatie en tips. We vertellen je alles over hoe ontfocussen werkt, waarom het zo belangrijk is en hoe het kan helpen om de werkplek gezonder en fijner te maken. Of je nu in het onderwijs, de zorg of op kantoor werkt, ontfocussen is iets waar iedereen iets aan kan hebben. Lees ons kennisdocument en begin vandaag nog met ontfocussen!

Vraag gratis aan!
Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper