Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ontfocussen: de bewezen manier om werkstress te verminderen en geluk te verhogen

Ontfocussen: de bewezen manier om werkstress te verminderen en geluk te verhogen

In een wereld waar werkstress steeds vaker voorkomt, is het vinden van balans tussen inspanning en ontspanning essentieel. Maar hoe zet je de dagelijkse stress om naar een bron van werkplezier en productiviteit? Ontdek hoe ontfocussen een eenvoudige, maar krachtige techniek je werkervaring kan transformeren en verbeteren.

Wat is ontfocussen en waarom is het belangrijk?

In een hectische werkomgeving is ontfocussen essentieel om werkstress te verminderen. Ontfocussen betekent het bewust nemen van pauzes van mentale inspanningen, vooral tijdens intensieve werkperioden. Deze techniek is niet alleen een stressverlichter, maar stimuleert ook creativiteit.

Constante focus zonder pauzes kan leiden tot een verhoogd stressniveau en uiteindelijk zelfs een burn-out. Het is belangrijk om te begrijpen dat constante mentale inspanning niet effectief is en de creativiteit belemmert. Het vinden van een balans tussen serieus werken en ontspannen momenten is cruciaal om je werkplezier en motivatie haalbaar te houden

Ervaar de voordelen van ontfocussen zelf

Stel je voor dat je werkdag niet alleen productiever is, maar ook aangenamer. Door regelmatig te ontfocussen, kun je stress verminderen, burn-out voorkomen en je algehele werkplezier verhogen. Van korte wandelingen tot het gebruik van innovatieve ergonomische hulpmiddelen zoals de Re-load stoel en de 4-Senses-akoestische-stoel of het inrichten van een speciaal ingerichte ontfocusruimte, er zijn diverse (ergonomische) oplossingen om je te ontfocusen tijdens je werkdag.

Ontfocus op de werkvloer door gebruik te maken van de Re-load

Ontprikkelen in de Re-load

De Re-load is onze allernieuwste zorginnovatie. Deze stoel is voorzien van Bluetoothspeakers waarmee je je eigen muziek kunt afspelen. Het ingebouwde trilsysteem in de rugleuning is instelbaar en gekoppeld aan de muziek. Door het menselijk lichaam dat voor 80% uit water bestaat, worden trillingen goed geleid door het hele lichaam. Deze trillingen zorgen voor een ultiem ontspanningsmoment.

Afsluiten met de 4-Senses

De 4-Senses creëert ook het perfecte moment om je even helemaal terug te trekken. Dit zijn innovatieve, akoestische stoelen waarmee omgevingsprikkels gereduceerd worden. De speciale vormgeving verlaagt het stressniveau aanzienlijk, waardoor je na een korte tijd ontspannen weer vol energie aan de slag kunt. Daarnaast zorgen we dat de verlichting, muziek en overige inrichting een rustgevende werking heeft.

Kom tot rust in de 4-Senses

Neem de eerste stap naar een gezondere werkomgeving

Ben je klaar om de voordelen van ontfocussen te ervaren en werkstress te verminderen? Neem contact op met onze ergonomische adviseurs en ontdek hoe onze producten en diensten je kunnen helpen bij het creëren van een ideale balans tussen werk en ontspanning. Laat ontfocussen de sleutel zijn tot jouw werkplezier en productiviteit.

Neem contact op
Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper