Maatwerkoplossingen

Health2Work biedt maatwerkoplossingen voor medewerkers die op basis van lichamelijke afmetingen geen optimaal gebruik kunnen maken van standaard meubilair. Heb je een aangepaste bureaustoel, werktafel of ergonomisch hulpmiddel nodig?

Welke oplossing is geschikt voor mij?

Waarom en wanneer maatwerk

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht besteed aan het ontwerpen van kantoormeubilair. Er is veel ergonomisch onderzoek verricht naar onder andere drukverdeling, bewegingsmechanieken en comfortbeleving. Naast deze onderzoeken wordt er door fabrikanten ook gebruik gemaakt van data uit de DiNed tabel. Deze tabel bevat gegevens over lichaamsafmetingen van de Nederlandse beroepsbevolking. Ondanks het verbeterde meubilair voldoet standaard meubilair in 5 tot 10 % van de gevallen onvoldoende. In deze gevallen kun je gebruik maken van de maatwerkoplossingen van Health2Work. Wij komen bij je langs om de situatie op te nemen en een goed advies te geven. 

Standaard maatwerk

We gebruiken ergonomisch hoogwaardige voorzieningen als basis en passen die zonnodig aan op de wensen en eisen van de gebruiker. Op deze manier wordt een voorziening gecreëerd die niet alleen ergonomisch, maar ook esthetisch hoogwaardig is. Iemand die maatwerk nodig heeft, wil tenslotte niet dat zijn of haar voorziening veel afwijkt van de standaard voorzieningen en daarmee extra opvalt. Een sterk afwijkende voorziening kan een ongewenste invalidering/medicalisering tot gevolg hebben. Aanpak

Om te inventariseren welke aanpassing gedaan moet worden aan de werkplek, komen we bij je langs. We kijken dan samen naar de situatie en je wensen. Onze ergonomisch adviseur maakt een schets of duidelijke notities voor onze maatwerkspecialist. Zo kan hij direct aan de slag met de maatwerkoplossing. Als de aanpassing klaar is, komen we de oplossing langsbrengen en bij je instellen. We zorgen voor een perfecte maatwerkoplossing, waar nodig passen we de oplossing nog aan zodat deze volledig aan je wensen voldoet.

Subsidie voor een maatwerkoplossing? 

Heb je een medische indicatie voor een maatwerkaanpassing? Dan kan het zijn dat je recht hebt op subsidie.
De subsidie ontvang je in veel gevallen van het UWV of van je zorgverzekeraar. Deze beide partijen beoordelen het recht op subsidie per casuïstiek.

Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op

Voorbeelden van maatwerkoplossingen

Ter illustratie geven we een aantal voorbeelden van producten die door Health2Work worden gevoerd, aangepast zijn of op maat zijn gemaakt:

 • Comfortkussens voor mensen die veel moeten zitten

We maken comfortkussens voor mensen die veel moeten zitten. Een standaard zitkussen biedt dan niet altijd voldoende steun en comfort. Om het zitten comfortabel te maken hebben we een gemodelleerd comfortkussen ontwikkeld.
Het zitkussen is opgebouwd met drie lagen schuim, de laatste laag is traagschuim. Als het traagschuim wordt verwarmd door je lichaamswarmte, vormt deze zich perfect naar je lichaam.

 • Komvormige armlegger voor armverlamming

Een klant kwam via het UWV bij ons, omdat zij een verlamming heeft in de arm. Ze heeft haar arm niet onder controle en deze valt steeds van de armlegger. Onze maatwerkspecialist heeft een armlegger met komvorm gemaakt. De arm kan nu rusten in de komvorm en valt zo niet meer van de armlegger.

 • Stuituitsparing

Als je last hebt van je stuit, komt er tijdens het zitten extra druk op je stuitje. Door een stuituitsparing, voorkom je deze extra druk. De uitsparing kunnen we in een zitting aanbrengen. Als je kiest voor een blinde uitsparing, stofferen we de zitting zo, dat je de uitsparing niet ziet.

 • Verlengde armlegger

Een standaard armlegger wil nog wel eens aan de korte kant zijn. Onze maatwerkspecialist past de armlegger aan naar wens. Het komt voor dat hij verlengingen maakt van wel 15 cm.

 • Ronde neksteun voor volledige steun van de nek

Een klant heeft een tremor in de nek. Dit is een ritmisch, bevende en onwillekeurige beweging en wordt veroorzaakt door spieren die zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen.
We hebben een ronde neksteun voor zijn bureaustoel gemaakt. Aan beide kanten van de neksteun zijn scharnieren geplaatst, waardoor deze volledig verstelbaar is. De rondingen van de steun komen voorbij de oren van de klant, zo wordt het hoofd volledig ondersteund.

 • Een wig ondersteunt scheefstand in rug of bekken

Heb je een scheefstand in rug of bekken? Dan kan het zijn dat je ook scheef op de stoel zit. Wij plaatsen een wig in het zitkussen, die ervoor zorgt dat je zitvlak goed ondersteunt wordt en je weer recht zit.

 • Een telefoonstandaard voor een niet ontwikkelde arm

Wij hebben voor een klant met een niet ontwikkelde arm een telefoonstandaard gemaakt. Het programmeerbaar numeriek toetsenbord kan dichterbij worden gebracht. In de oude situatie moest de klant buigen om het toetsenbord te bedienen. In de nieuwe situatie kan hij rechtop werken, zoals het hoort.

 • Akoestische stoel als prikkelarme ruimte

We hebben een akoestische stoel ontwikkeld voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels. De stoel wordt voornamelijk ingezet in de zorg. De akoestische stoel heeft de vorm van een cocon. De cocon zorgt ervoor dat je afgesloten wordt van omgevingsgeluid, waardoor je in een prikkelarme ruimte zit. Om individueel prikkels te kunnen stimuleren kun je optioneel een geluid-, beeld- en of lichtmodule toevoegen aan de stoel. Doel van de stoel is om de gebruiker in een rustige status te brengen en te houden.

 • Opgepolsterd zitkussen voor korte bovenbenen

Een klant met korte bovenbenen heeft een stoel met een zitdiepte van 30 cm nodig. We hebben de aanpassing gemaakt op haar rugleuning, deze is met 20 cm traagschuim opgepolsterd. Door deze laag kan mevrouw haar rugleuning weer gebruiken.

 • Asymmetrische aanpassing voor armlengteverschil

Een klant met een armlengteverschil tussen links en rechts van ongeveer 26 cm, kan niet fijn op een stoel met armleuningen zitten. We hebben een stoel asymmetrisch aangepast, waardoor de armleggers beide armen ondersteunen. Voor de hand die hoog ligt, hebben we een muisplateau gemaakt zodat de klant kan muizen.

 • Gaten in de rugleuning voor drukvermindering

Als je je rug breekt, worden tijdens een operatie schroeven in de rug gebracht om de breuk te herstellen. Deze schroeven zijn er meestal maar in 1 maat. Als je een smalle lichaamsbouw hebt, dan kan het zijn dat de rugleuning van je bureaustoel teveel druk geeft op de schroeven. We hebben daar een effectieve aanpassing voor: op de plek waar de stoel druk geeft op de schroef maken we een gat in de rugleuning. Zo haal je direct de druk van de schroeven af.


Wij zijn trots op onze maatwerkoplossingen, daarom beschrijven we ze hier zoveel mogelijk. Helaas kunnen we in verband met privacy geen afbeeldingen tonen van de maatwerksituaties.

Maatwerk voorbeeld 1

Maatwerk voorbeeld 9

Maatwerk voorbeeld 2Maatwerk voorbeeld 3Maatwerk voorbeeld 4

Onze expert

Vrijblijvend advies

"Voor iedere casus een passende oplossing"

 • Voor zowel de kantoor-, zorg- en industriële omgeving leveren wij stoelen op maat.

 • Naast de standaard tafels, leveren wij tafels die op iedere gewenste afmeting gemaakt kunnen worden.

 • Naast het standaard aanbod aan ergonomische hulpmiddelen zijn er voorzieningen die speciaal geschikt zijn voor mensen met medische problematiek.

Welke oplossing is geschikt?

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren