Industrie

Dow Benelux

Health2Work is preferred supplier van ergonomische producten voor Dow Benelux in Terneuzen. Een vaste leverancier voor dit grote concern word je niet zomaar. 'Health2Work is een betrouwbare partner die met de juiste oplossingen komt. Ze hebben verstand van zaken, daarom hebben we voor hen gekozen', zegt arboverpleegkundige Ron van den Akker van Dow.

De Dow Chemical Company heeft meer dan 180 productievestigingen in ruim 35 landen, telt wereldwijd 54.000 medewerkers en is actief in de ontwikkeling en productie van meer dan 5.000 verschillende kunststoffen en chemicaliën. In Terneuzen staan de op een na grootste productielocatie en het hoofdkantoor van Dow in de Benelux. 23 fabrieken in Nederland en België produceren jaarlijks samen ruim zes miljoen ton aan kunststoffen en chemicaliën.

Het concern heeft naast de wettelijke arbo-eisen ook eigen eisen op het gebied van ergonomie. 'Mijn collega-arboverpleegkundigen en ik adviseren afdelingen en fabrieken', vertelt Van Den Akker. Hij beoordeelt verschillende werkplekken. Dat kan de werkplek van een treinmachinist zijn, maar ook van een loketmedewerker of van kantoorpersoneel. Het overgrote deel van de werkplekken is standaard ingericht en voldoet voor zeker 95% van onze werknemers. 'Voor de medewerkers die specifieke problemen of klachten hebben, hebben we aanvullende ergonomische producten nodig. Als leverancier hiervan hebben we Health2Work gekozen.'