Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ergonomiepaspoort: voor gezond werkplezier

Ervaar jij werk gerelateerde klachten maar weet je niet goed hoe je de oorzaak van deze klachten kunt vermijden? Misschien is jouw werkplek niet voldoende op jou afgestemd. Een werkplekanalyse brengt dit in kaart. Onze ergonomisch adviseurs onderzoeken hoe jij gebruik maakt van je werkplek en waar je verbeteringen door kunt voeren om daadwerkelijk optimaal gebruik te maken van je werkplek.

Doe alvast de werkplektest en beoordeel je werkplek aan de hand van 10 vragen.

Doe de werkplektest

Waarom een ergonomiepaspoort?

Een goed ingerichte werkplek heeft een enorm positief effect op de manier waarop jij je werk uitvoert. Niet alleen zorgt een goede houding ervoor dat je klachtenvrij kunt werken. Ook je productiviteit, creativiteit en vitaliteit krijgen een boost door het aannemen van een goede houding. Vaak ben je je niet bewust van bepaalde houdingen die jouw lichaam negatief beïnvloeden. Met een werkplekanalyse laten onze ergonomisch adviseurs jou zien hoe je houding is. Ook tonen ze je hoe je met de juist ingestelde meubels en het juiste gebruik van hulpmiddelen een enorme verbeteringsslag kunt maken in je werkhouding.


Waarom een ergonomiepaspoort door Health2Work?

Onze ergonomisch adviseurs bekijken met frisse blik jouw werkplek en met hun kennis kunnen zij heel duidelijk inzichtelijk maken hoe je optimaal gebruik kunt maken van je werkplek, met als doel het voorkomen van lichamelijke klachten. Daarnaast krijg je van onze adviseurs een handig ergonomiepaspoort waar je later in alle rust de tips en adviezen kunt teruglezen. De werkplekanalyses van Health2Work worden onderverdeelt in preventieve en curatieve analyses.


Preventief ergonomiepaspoort

De preventieve analyse is erop gericht klachten te voorkomen. Deze werkplekanalyse kan zowel individueel als in groepsverband uitgevoerd worden. De preventieve individuele analyse is een korte analyse. De werkplekanalyse in groepsverband kan zowel in een kantooromgeving als in een zorgomgeving worden uitgevoerd. Je kunt dus de volgende preventieve werkplekanalyses door ons laten uitvoeren:

  • Individueel in de kantooromgeving
  • Groepsverband in de kantooromgeving
  • Groepsverband in de zorgomgeving

Curatief ergonomiepaspoort

De curatieve analyse is erop gericht om de oorzaak van bepaalde fysieke klachten te vinden en ervoor te zorgen dat deze klachten met de juiste aanpassingen van de werkplek opgelost worden. Deze analyse is dus zeer geschikt voor mensen die werk gerelateerde, fysieke klachten hebben en hiervoor een oplossing zoeken. De curatieve analyse is een individuele analyse die zowel in de kantooromgeving als in de zorg uitgevoerd kan worden. Je kunt dus de volgende curatieve werkplekanalyses door ons laten uitvoeren:

  • Individueel in de kantooromgeving
  • Individueel in de zorgomgeving

Ergonomiepaspoort

De informatie die onze ergonomisch adviseurs tijdens de werkplekanalyse verzamelen wordt in een zogenoemd ergonomiepaspoort genoteerd. Het ergonomiepaspoort bestaat uit een checklist aan de hand waarvan de werkplekken onderzocht worden. De vragen uit de checklist kunnen beantwoord worden met ‘ja’, ‘nee’ en ‘niet van toepassing’. De aspecten van de werkplek waaraan vragen verbonden zijn die met ‘nee’ beantwoord worden, bieden ruimte voor verbetering. Het ergonomiepaspoort fungeert tevens als een persoonlijk naslagwerk, waarin je tips en adviezen en bijvoorbeeld de instellingen van je bureaustoel kunt terugvinden.


Voordelen van een ergonomiepaspoort

  • Meteen inzicht in je werkhouding en werkplek
  • Preventief en curatief
  • Individueel en groepsverband
Direct advies nodig?

Bel 088 240 00 60 voor persoonlijk advies of vul het advies aanvraag formulier in

Advies aanvragen