Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Dynamisch werken met een ergonomische loopband

Dynamisch werken met een ergonomische loopband

We spenderen vaak lange uren zittend achter ons bureau, wat kan leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen. Dynamisch werken moedigt aan om gedurende de werkdag in beweging te blijven. Een voorbeeld van een dynamisch product is de ergonomische loopband. In deze blog zul je de voordelen van dynamisch werken ontdekken en hoe een loopband een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw werkplek.

Het belang van dynamisch werken

Dynamisch werken is veel meer dan alleen maar af en toe van houding veranderen. Het gaat om het actief bewegen tijdens je werkdag, en dit heeft een grote impact op je gezondheid. Urenlang zitten kan leiden tot diverse gezondheidsrisico's, waaronder een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Gelukkig zijn er dynamische hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen om in beweging te blijven tijdens je werkdag. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is de ergonomische loopband.

Wat is een ergonomische loopband?

Een ergonomische loopband, zoals de Ergodesk loopband, is een slimme oplossing om in beweging te blijven tijdens je werkdag. Deze opvouwbare loopband kan gemakkelijk worden opgeborgen en is eenvoudig te verplaatsen dankzij de wieltjes. Je kunt de loopband onder je zit-sta bureau plaatsen en eenvoudig de gewenste snelheid instellen. Met snelheden tot 6 km/u kun je op een rustig tempo lopen terwijl je werkt.

De voordelen van dynamisch werken met een ergonomische loopband

Het gebruik van een ergonomische loopband tijdens het werken heeft veel voordelen. Ten eerste helpt het je om in beweging te blijven en een sedentaire levensstijl te doorbreken. Door regelmatig te lopen tijdens je werkdag verbeter je de bloedcirculatie, verbrand je calorieën en versterk je je spieren.

Bovendien biedt een ergonomische loopband je de flexibiliteit om af te wisselen tussen lopend en zittend werken. Dit helpt je om een langdurige zittende posities te vermijden. Je kunt je concentratie en productiviteit verbeteren door even te lopen terwijl je werkt, en vervolgens weer comfortabel te zitten wanneer dat nodig is. Deze afwisseling bevordert zowel je fysieke gezondheid, als je mentale welzijn.

Meer weten?

Wij helpen graag mee bij het dynamisch inrichten van jouw werkplek. Wij hebben een uitgebreid aanbod dynamisch kantoormeubilair, waaronder ergonomische loopbanden. Bekijk ons aanbod dynamische oplossingen.

Heb je vragen over dynamische producten of heb je hulp nodig bij het inrichten van een dynamische werkplek? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee! Onze ergonomisch adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en advies te geven over de beste oplossingen voor jouw specifieke behoeften.

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris