19 augustus 2014

Het design van de werkomgeving heeft invloed op de prestaties van een bedrijf. Een goed ontwerp van de werkplek draagt bij aan een succesvoller bedrijf.

Een onderzoeksbureau in de Verenigde Staten doet sinds 2005 interessante onderzoeken naar de relatie tussen het design van de werkplek en de prestaties van het bedrijf.

 

Uit hun laatste onderzoek blijkt allereerst dat het ontwerp van de werkplek veel invloed heeft op de prestaties, productiviteit en betrokkenheid van medewerkers. Daarnaast vloeit uit dit onderzoek voort dat het van groot belang is dat bedrijven innovatief blijven: zij zouden bij het ontwerp van de werkplek rekening moeten houden met globalisering, nieuwe technologie en nieuwe generaties medewerkers. Om de tevredenheid van werknemers, de productiviteit, innovatie en prestaties te verhogen, moeten samenwerking en individueel werken op de werkplek optimaal gecombineerd kunnen worden. Werkgevers doen er daarnaast verstandig aan hun werknemers in hoge mate zelf te laten kiezen wanneer en waar zij willen werken.

Bekijk hier het volledige onderzoek.

Vraag om advies

Door Djurre de Boer

'Voldoende bewegen is belangrijk. Dus kom in beweging!'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren