Terug naar overzicht

Werkplektrends

Werkplektrends

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers hun werknemers graag in beweging krijgen! Een van de trends op de werkplek is dat medewerkers graag in een fraai ingericht design kantoor willen werken. In dit artikel worden de belangrijkste trends op de werkplek op het gebied van middelen, organisatie en medewerkers beschreven. Daarbij wordt er bericht over enkele behoeften voor de toekomstige NPR 1813 norm.

Trends op de werkplek

Een van de laatste trends op de werkplek is dat er steeds meer zit-sta werkplekken komen, waardoor eenvoudig afgewisseld kan worden in houding. Daarnaast wordt de behoefte aan eenvoudig en goed instelbare middelen, denk aan bureaus en bureaustoelen, steeds groter. Ook komt er steeds meer meubilair dat om de bepaalde tijd een signaal naar de gebruiker verstuurd om deze hiermee te dwingen om van houding te wisselen en in beweging te komen.

Organisatie

De trend in organisatie is dat het kantoor vooral een ontmoetingsplek wordt. Sociaal contact met collega's blijft erg belangrijk en hiervoor is het kantoor een goede plek. Daarnaast proberen werkgevers steeds meer hun personeel in beweging te krijgen, omdat lang zitten erg ongezond is.

Medewerker

De medewerker werkt steeds vaker niet op kantoor. Als de medewerker wel op kantoor werkt, vindt men het belangrijk dat het een fraai ingericht design kantoor is. Het moet een plek zijn waar je zin hebt om naar toe te gaan. Daarnaast willen mensen die in een flexkantoor werken vaak toch hun werkplek/stoel claimen. Dit gaat in tegen de principes van de flexwerkplek.

Behoeften voor toekomstige NPR 1813k

Wanneer er in de toekomst nieuwe richtlijnen worden opgesteld voor de NPR 1813 norm dan lijkt er behoefte te zijn aan een paar nieuwe richtlijnen. Zo is het belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor stoelen, maar ook voor bijvoorbeeld bureaus, muizen en toetsenborden. Daarnaast is flexibiliteit in maatvoering belangrijk. Er moet meer rekening worden gehouden met het verschil tussen kleine en lange mensen. Voor een volledig overzicht van alle trends en behoeften bekijk hier het originele document of bekijk hier de bijbehorende presentatie.

Meer informatie
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Design in de werkomgeving
Design in de werkomgeving

Het design van de werkomgeving heeft invloed op de prestaties van een bedrijf. Een goed ontwerp van de werkplek draagt bij aan een succesvoller bedrijf....

Design en functionaliteit
Design en functionaliteit

Hoe belangrijk vind jij design? Wekelijks zien we kantoren die zijn ingericht met prachtig design meubilair zonder dat er rekening gehouden is met ergonomie. Denk bijvoorbe...

Invloed design kantoor op productiviteit
Invloed design kantoor op productiviteit

Het design van de kantooromgeving heeft invloed op de productiviteit. Kantoorruimtes kunnen vaak ook efficiënter worden gebruikt door bijvoorbeeld taak gebonden werkplekken...