Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Design en functionaliteit

06 februari 2020
Laatste wijzigingsdatum: woensdag 27 mei 2020
Design en functionaliteit

Hoe belangrijk vind jij design? Wekelijks zien we kantoren die zijn ingericht met prachtig design meubilair zonder dat er rekening gehouden is met ergonomie. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel die er stijlvol uitziet maar jou totaal geen ondersteuning biedt. Hoe zorg je ervoor dat de inrichting van jouw werkplek wél voldoende steun biedt, klachten voorkomt en er tegelijk mooi uitziet? Je leest het in deze blog.

Een designinrichting zonder oog voor ergonomie

Bij het ontwerpen van een nieuwe kantoorinrichting wordt er doorgaans vooral op gelet dat de ruimte er aantrekkelijk uitziet. Er worden designmeubelen gekozen om het ontwerp compleet te maken. De prachtige, luxueuze bureaustoelen passen perfect bij de ruimte, maar minder goed bij de eindgebruikers ervan. Al gauw klagen medewerkers over het matige zitcomfort van de stoelen. Er ontstaan olifantenpaadjes via waar medewerkers opzoek gaan naar functionele alternatieven voor het designmeubilair. En dat terwijl het kantoor net opnieuw is ingericht!

Als vormgeving en stijl leidend zijn in het ontwerp van een ruimte en er geen oog is voor ergonomie, dan is de kans groot dat het gekozen meubilair een gezonde werkhouding niet stimuleert. Maar hoe weet je dan welke meubels wél een gezonde werkhouding stimuleren? En bovenal: hoe weet je zeker dat de meubels zullen voldoen aan de behoeften van je medewerkers? Het antwoord daarop is: door het inwinnen van gedegen advies én door een proefplaatsing!

Goed advies voorkomt olifantenpaadjes

Ons ergonomisch inrichtingsadvies is gebaseerd op hoogwaardige kennis en jarenlange ervaring. Werkomgevingen inrichten waar mensen in een goede houding en met plezier kunnen werken is waar wij dagelijks mee bezig zijn. We weten welke vragen we moeten stellen en waar we op moeten letten. Daardoor weten we precies hoe we met het juiste ergonomische meubilair olifantenpaadjes kunnen vermijden. Goed advies begint bij het in kaart brengen van de behoeften van de eindgebruikers. Zijn er medewerkers die specifieke fysieke klachten hebben? Is er behoefte aan concentratieplekken? Is er voldoende licht en goede akoestiek in de kantoorruimte? Deze en meer aspecten moeten worden meegenomen in de uiteindelijke keuze van het meubilair.

Een testperiode en goede instructies voor het beste resultaat

Wil je zeker zijn van je keuze? Probeer de ergonomische meubels dan 30 dagen lang gratis uit! Een belangrijk onderdeel van ons advies is om het meubilair voor aanschaf te testen door middel van een proefplaatsing. Laat gebruikers feedback geven voordat je aanschaf definitief is. Met onze uitgebreide instructie op locatie weten medewerkers straks precies hoe ze hun meubels goed moeten instellen. Deze gouden combinatie van advies, proefplaatsing en instructie voorkomt vrijwel zeker olifantenpaadjes!

De oplossing: design én ergonomie

Ziet een goed ingerichte ruimte er dan onaantrekkelijk uit met alle ergonomische meubels? Nee! Design en ergonomie zijn heel goed te combineren en wij zien niets liever dan een mooi ingerichte ruimte met passend, ergonomisch meubilair. Ergonomische bureaustoelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en met diverse kleuren bekleding waardoor er altijd een stoel is die past bij jouw interieur. En neem onze zit sta tafels – deze zijn modern en hebben een stijlvolle afwerking.

Wil jij design en functionaliteit combineren?

Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Samen komen we tot een goede oplossing, of dat nu is voor een totaalinrichting of één werkplek!

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur en verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 10 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris