Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hoe creëer je thuis en op kantoor een ergonomisch werkplek?

Hoe creëer je thuis en op kantoor een ergonomisch werkplek?

5,1 miljoen Nederlanders werken soms of meestal thuis (CBS 2022). Dit is ruim de helft van alle mensen die werken. Het is dan ook van belang om jouw kantoor- en thuiswerkplek ergonomisch in te richten. In deze blog lees hoe jouw kantoor- en thuiswerkplek ergonomisch kan in richten.

Voordelen van een ergonomische werkplek

- Vermindering van lichamelijke klachten: een ergonomische werkplek vermindert lichamelijke klachten zoals rug-, nek en schouder klachten. Doordat je gebruik maakt van ergonomische producten verbeter je je houding en ondersteun je je lichaam.

- Verhoogt productiviteit: wanneer je een comfortabele werkplek hebt, kan je beter concentreren en efficiënter werken.

Hulpmiddelen voor een ergonomisch werkplek

Opløft Zit Sta Platform:
de Opløft is een zit sta werkstation waarmee je gemakkelijk van je zit bureau een dynamische werkplek kan creëren. Je kunt nu tijdens je werk zitten en staan. De bureauverhoger kan je makkelijk meenemen van bijvoorbeeld je kantoorwerkplek naar je thuiswerkplek.

Arm- en polssteunen:
werk jij de hele dag achter en computer scherm? Dan is het belangrijk om de juiste arm- en polsondersteuning te hebben. Een armsteun zorgt voor de juiste zithouding en de polssteun vermindert de druk op je polsen. Met deze hulpmiddelen nemen je schouder-, pols- en armklachten af.

Documenthouders:
de documenthouder wordt tussen je toetsenbord en beeldscherm geplaatst waardoor je een extra werkvlak creëert. De documenthouder ligt in dezelfde lijn als je beeldscherm. Je hoeft niet steeds op zij te kijken en de documenten waar je me bezig bent zijn verhoogd. Dit vermindert en voorkomt nekklachten en vermoeide ogen.


Pauzes en beweging

Naast de hulpmiddelen is het belangrijk om regelmatig pauzes te houden en om in beweging te blijven. Kijk bijvoorbeeld 20 seconde weg van je scherm, loop een stukje of ga staan tijdens het werk. Dit vermindert werkstress en verbetert de productiviteit.

Meer informatie

Door de juiste hulpmiddelen toe te voegen aan jouw werkplek, maak je het verschil. Heb jij vragen over hoe onze hulpmiddelen jouw werkplek kunnen verbeteren? Neem dan Contact op met een van onze ergonomisch adviseurs, zij helpen je graag met het inrichten van jouw werkplek.

Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet

Relevante blog posts

De ideale werkplek
De ideale werkplek

Door je werkplek zo optimaal mogelijk in te richten, gaat de productiviteit omhoog en kan het ziekteverzuim dalen. Het is dus zeker de moeite waard om met enkele aanpassing...

Gezond beeldschermwerk bij thuiswerken
Gezond beeldschermwerk bij thuiswerken

Gezond beeldschermwerk is van groot belang bij het verminderen en verhelpen van klachten. Benieuwd naar de gevolgen van langdurig beeldschermwerk? En ben je nieuwsgierig na...