Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Verminder fysieke belasting in de industriële omgeving

Verminder fysieke belasting in de industriële omgeving

Werkzaamheden waarbij fysieke inspanning vereist is, vergroten het risico op fysieke belasting. Bij het verplaatsen van zware voorwerpen wordt het lichaam overbelast. Dit kan op korte maar ook langere termijn klachten veroorzaken. Onze hulpmiddelen ondersteunen jou in je werkzaamheden, zodat de kans op fysieke klachten beperkt wordt. Lees meer over het verminderen van fysieke belasting in de industriële omgeving.

Het belang van ergonomie in de industriële omgeving

Na de gezondheidszorg is de industriële sector, de sector waar het hoogste percentage beroepsziekten onder werknemers voorkomt. Werkgerelateerd verzuim is hier ook bovengemiddeld, waarbij in 2020 maar liefst 28% van het ziekteverzuim te wijten was aan het fysiek belastende werk dat werknemers uitvoeren. Dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door activiteiten als tillen, duwen, trekken, sjouwen en werken met apparaten en gereedschappen die veel kracht vereisen. Bovendien zorgt werken met trillende of schuddende apparatuur voor een verhoogd risico op rugklachten en slijtage van de wervelkolom.

Het verminderen van fysieke belasting en klachten in de industrie is cruciaal voor zowel de gezondheid als de productiviteit van werknemers. Hier komt ergonomie om de hoek kijken als een effectieve benadering om dit probleem aan te pakken.

Investeren in ergonomie en duurzame inzetbaarheid

Het investeren in ergonomische oplossingen voor de industrie heeft meerdere voordelen. Het gebruik van tilhulpen, schaarheftafels en andere ergonomische hulpmiddelen kan de fysieke belasting van werknemers verminderen bij zware lichamelijke arbeid. Dit resulteert in een lager risico op rug- en schouderklachten en vermindert daarmee het ziekteverzuim en de bijbehorende kosten.

Bovendien maakt het gebruik van ergonomische oplossingen het werk aangenamer, wat de tevredenheid en productiviteit van medewerkers kan verhogen. Kortom, investeren in ergonomie verbetert de duurzame inzetbaarheid van werknemers en zorgt voor een gezondere en efficiëntere werkomgeving.

Exoskeletten: een innovatieve ergonomische oplossing

Eén van de innovatieve ergonomische oplossingen die steeds meer ingezet wordt in de industrie, zijn exoskeletten. Deze draagbare skeletten bieden ondersteuning aan één of meerdere lichaamsdelen, waardoor het lichaam minder wordt belast tijdens zware taken. Exoskeletten zijn vooral geschikt voor werksituaties met hoge fysieke en statische belasting.

Bovendien maakt het gebruik van ergonomische oplossingen het werk aangenamer, wat de tevredenheid en productiviteit van medewerkers kan verhogen. Kortom, investeren in ergonomie verbetert de duurzame inzetbaarheid van werknemers en zorgt voor een gezondere en efficiëntere werkomgeving.

Hulpmiddelen bij fysieke belasting

Bij Health2Work begrijpen we het belang van ergonomie in de industriële omgeving. Daarom bieden we een volledig assortiment van ergonomische oplossingen aan die speciaal zijn ontworpen om fysieke belasting te verminderen en werknemers te ondersteunen. Van exoskeletten tot antivermoeidheidsmatten en andere hulpmiddelen, we hebben alles wat nodig is om de gezondheid en productiviteit van werknemers te bevorderen.

Ontdek onze uitgebreide collectie van industriële hulpmiddelen en investeer vandaag nog in de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers! [Bekijk hier ons aanbod]

Bekijk hier ons aanbod!
Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon