Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De antivermoeidheidsmat, voor het reduceren van beroepsziekten

De antivermoeidheidsmat, voor het reduceren van beroepsziekten

Binnen de industrie komt lichamelijk belastend vaak voor, maar liefst 44%. De verschillende vormen van lichamelijk belastend werk kan uiteindelijk leiden tot klachten als dikke enkels en pijnlijke kuiten. Maar ook rugklachten en klachten aan de gewrichten van heup en knie. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het preventief inzetten van hulpmiddelen de beste keuze. Maar ook curatief is er veel vraag naar hulpmiddelen, maar liefst 42% van werknemers die gediagnostiseerd is met een beroepsziekte geeft aan gebruik te maken van curatieve middelen. Eén van de hulpmiddelen is een antivermoeidheidsmat. Lees hier meer over de werking van de antivermoeidheidsmat en voor wie dit het meest geschikt is.

Wat zijn antivermoeidheidsmatten

Antivermoeidheidsmatten zijn ergonomische matten met een dempend effect. Naast dat de matten comfort bieden, vergroten ze ook de veiligheid. Ze bieden namelijk extra grip en drainage. Daarnaast zijn ze special ontwikkeld voor droge, vochtige en vettige/ olieachtige omgevingen.

Waarom antivermoeidheidsmatten

Antivermoeidheidsmatten zijn een ideale aanvulling op de ergonomische werkplek. Het zijn namelijk ergonomische matten die zo zijn ontworpen dat ze het lichaam op een natuurlijke en nauwelijks waarneembare manier uit balans brengen. Om dit te corrigeren maken de been- en kuitspieren kleine bewegingen. Deze bewegingen stimuleren de bloedsomloop en voorkomen hierdoor stagnatie van bloed in de anderen, wat de belangrijkste oorzaak van vermoeidheidsklachten is. Bovendien hebben de vermoeidheidsmatten een antislipfunctie wat de veiligheid op de werkvloer vergroot.

Voordelen van een antivermoeidheidsmat

Een antivermoeidheidsmat, ook wel werkplaats mat genoemd, brengt verschillende voordelen met zich mee. De grootste voordelen zijn:

  • 50% minder vermoeidheids- en comfortproblemen
  • Productiviteit blijft de hele dag constant en het verzuim daalt
  • Aanzienlijk minder risico op gevaarlijke glij- en valpartijen
  • Voor iedere omgeving een oplossing (nat, droog, vuil)
  • Verbeterde doorbloeding in de benen

Welke ergonomische mat is geschikt voor ons

De keuze onder de werkmatten is reuze, ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. De werkomgeving is bepalend voor de keuze van de juiste mat. Wordt er gewerkt met zware materialen of olieachtige/vettige middelen? En is de omgeving constant vochtig of droog? Dit heeft allemaal invloed op de antivermoeidheidsmat.
Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Laat je adviseren en profiteer daarnaast van gratis 30 dagen proefplaatsing. Ook maatwerk in ergonomische matten behoort tot een van de mogelijkheden die wij bieden!

Meer informatie over de antivermoeidheidsmat?

Ben je benieuwd naar welke antivermoeidheidsmat het meest geschikt is voor jouw situatie? Onze ergonomische adviseurs adviseren je graag, zodat je de juiste keuze maakt. Neem contact met ons op voor het beste advies.

Neem contact op
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris