Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Over Health2Work

Wat doet Health2Work?

Health2Work is één van de grootste spelers op het gebied van ergonomie in Nederland en België. Wij adviseren over en verzorgen gezonde en efficiënte werkomgevingen. We voorzien jou van de juiste materialen en de juiste sfeer in je werkomgeving. Hierbij vinden we het belangrijk dat je gezond en efficiënt kunt werken, zodat je volop energie hebt om in je werkomgeving optimaal te presteren. Wij hebben een oplossing voor iedereen, in elke werkomgeving en in elke levensfase.

Health2Work believes the world would be a better place if a healthy and sustainable working environment increased fun and job satisfaction, making people happier and more productive.

Waarom kies je voor Health2Work?

Wij vinden het belangrijk dat je gezond en met plezier aan het werk kunt, niet alleen vandaag maar ook morgen. We delen graag onze kennis over ergonomie en dynamisch werken met je, zodat je op duurzame wijze je werk kunt doen. Daarbij voorzien we je van advies en vinden we een oplossing voor je die bij je past. Onze oplossingen zijn niet alleen preventief maar ook curatief. Heb je fysieke klachten en wil je hiervoor een oplossing, dan doen we er alles aan om die te vinden! Naast de individuele oplossingen verzorgen wij ook het volledig inrichten van werkomgevingen waarbij we ergonomie combineren met design. Zo zorgen we ervoor dat je je werk kunt doen in een aantrekkelijk én ergonomische werkomgeving.

Daarom, én omdat wij één van de grootste leveranciers op het gebied van productergonomie in Nederland zijn, ben je bij ons aan het juiste adres voor een ergonomische oplossing of inrichting.

Onze kenmerken

Health2Work kenmerkt zich door duidelijkheid en no-nonsense. Een man een man, een woord een woord, waarbij diepgaande kennis van ergonomie de basis is van de platte organisatie. Onze medewerkers zijn klantgericht en bevlogen en handelen snel en innovatief. Health2Work bestaat uit vijf businessunits, met ieder ergonomie als uitgangspunt. De vijf businessunits zijn kantoor, zorg, onderwijs, industrie en projectinrichting.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarom houden wij rekening met de impact van onze activiteiten op het milieu en geven we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Ook bieden we ruimte aan WAJONG-jongeren om bij ons stage te lopen om zo de praktijk van het bedrijfsleven te ondervinden en proberen hierin mee te draaien. We geven goede begeleiding door een vast contactpersoon uit onze organisatie. Daarnaast bieden wij via het UWV stageplekken aan voor mensen die zich willen (laten) omscholen.

Health2Work toen en nu

Toen

Health2Work werd in 2006 opgericht door Douwe Jan Boersma (algemeen directeur) en Floris Lindeman (commercieel directeur). Een bedrijf dat voorzag in de behoefte aan gezonde en efficiënte werkplekken was er nog niet in Nederland. Het concept sloeg aan en Health2Work kende in korte tijd een onstuimige groei. Al gauw werd het kantoor verplaatst van de garage aan huis in Burum naar een kantoorpand in Surhuisterveen. ‘Die groei is te danken aan passie, actie en hard werken. Die goede werkmentaliteit hebben al onze medewerkers ook. Ze hebben net zo veel hart voor de zaak als wij,’ aldus Floris. In 2016 werd Health2Work uitgebreid met een vestiging in Blaricum en Gentbrugge, België.

Nu

In 2019 sloeg Douwe Jan een nieuwe weg in met OPNIEUW!, een bedrijf dat op sociaal-maatschappelijk verantwoorde wijze circulaire en duurzame (kantoor) producten ontwikkelt en produceert. Heine de Bruin heeft zijn functie als algemeen directeur overgenomen. Anno 2019 telt Health2Work ongeveer 65 gedreven collega’s die in Nederland en België gezondere werkplekken realiseren.