Zorg

4-Senses Talant Beetsterzwaag

De 4-Senses Cap zorgt ervoor dat omgevingsprikkels gereduceerd worden. Deze innovatie draagt bij aan een mooier leven voor cliënten en een duurzame werkomgeving voor medewerkers. Talant Beetsterzwaag is één van de organisaties die het product in de praktijk getest heeft.


Dagelijks zet Talant zich in voor een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze verlenen passende zorg in de vorm van: ondersteuning, dagbesteding, wonen en behandeling. ‘We hebben de 4-senses stoel staan op een dagbesteding en dit heeft een positief effect op de cliënten, daarom hebben we ook de 4-senses cap aangeschaft voor rolstoelcliënten,’ vertelt Erica van Bruggen, leidinggevende bij Talant Beetsterzwaag.

4-senses vergroot leefwereld van cliënten

De 4-senses cap is een uniek product dat helpt bij het reduceren en beïnvloeden van prikkels. De cap is een doorontwikkeling van de 4-senses akoestische stoel. De cap is speciaal ontworpen voor mensen in een rolstoel. Het product is geschikt voor elk type rolstoel en is makkelijk te verplaatsen. Het product is zo vormgegeven dat mensen die plaats nemen onder de cap het gevoel hebben in een eigen bubbel te zitten en hierdoor tot rust komen. Door te kiezen uit verschillende verlichtingskleuren en het afspelen van muziek kun je de omgeving op de individuele wensen en behoeften afstemmen. Hiermee creëer je een veilige en rustige omgeving.

Ervaringen Talant Beetsterzwaag

‘Het effect op de cliënten is heel divers. Cliënten worden er blij van, je ziet ook dat ze een stukje rustiger worden en dat ze meer gefocust zijn.’ Aldus Erica.

De producten zijn heel erg geschikt voor de cliënten op de EMB locaties en het ook een mooie dagbesteding invulling kan geven.

Wendy Koehoorn leidinggevende Talant Beetsterzwaag

Erica vertelt dat ook de personeelsleden erg enthousiast zijn over de 4-senses cap. Het personeel ziet de positieve effecten bij de cliënten en worden hier blij van. ‘De 4-senses cap is goed inzetbaar overdag.’

Wij zouden Health2Work aanbevelen omdat het een bijdrage geeft aan het goede leven van de cliënt.

Erica ten Bruggen leidinggevende Talant Beetsterzwaag