Kantoor

Accolade

Accolade heeft ons gevraagd in een zeer beperkte ruimte van 100 m2 toch diverse activiteiten te combineren. In het kantoor moesten vier werkplekken, twee balieplekken, een wachtruimte en een bespreekkamer worden gecreëerd. Het geheel moest een moderne, warme en huiselijke uitstraling hebben en passen in de huisstijl van Accolade. Wij hebben ervoor gekozen de activiteiten in de ruimte aan te geven met een gekleurde cirkel. Dit heeft een zeer vrolijk effect, maar is ook duidelijk: in de cirkels vinden de activiteiten plaats.

Accolade heeft ons gevraagd in een zeer beperkte ruimte van 100 m2 toch diverse activiteiten te combineren. In het kantoor moesten vier werkplekken, twee balieplekken, een wachtruimte en een spreekkamer worden gecreëerd. Het geheel moest een moderne, warme en huiselijke uitstraling hebben en passen in de huisstijl van Accolade. Wij hebben ervoor gekozen de activiteiten in de ruimte aan te geven met een gekleurde cirkel. Dit heeft een zeer vrolijk effect, maar is ook duidelijk: in de cirkels vinden de activiteiten plaats. De werkplekken zijn van de balieplekken gescheiden door middel van een kastenwand, zodat ongestoord en in alle rust gewerkt kan worden. De overlegruimte is voorzien van etched glass-folie met een stedelijke skyline voor de privacy van mensen in de spreekkamer. Voor het project in Franeker hebben wij het hele traject verzorgd, namelijk het ontwerp, de stoffering, de raambekleding, het meubilair en de accessoires.

Baliewerkplek met geïntegreerde overlegtafel

Vanwege de beperkte ruimte is besloten om geen grote balie neer te zetten, maar juist een laagdrempelige en open baliewerkplek te creëren. In het rechthoekige blad van de baliewerkplek is een ronde overlegtafel geïntegreerd waaraan bezoekers plaats kunnen nemen. Door de flexibele monitorarm kan samen met de klant op het beeldscherm gewerkt worden en kunnen veel zaken aan de balie afgehandeld worden. Aan de voorkant van de balie is een schaamschot bevestigd, zodat de baliefunctie benadrukt wordt.

Design lamp

Accolade is een transparante, moderne en innovatieve organisatie. Daarom hebben wij als sfeerverlichting gekozen voor een lichte en transparante lamp met een helder schijnsel. De lampen hangen op plaatsen waar interactie tussen mensen plaatsvindt, namelijk boven beide baliewerkplekken en boven de spreektafel. De extra aandacht voor design lampen maakt het geheel af.