Industrie

Damen Dredging Equipment

Veilig en gezond werken in industriële omgevingen is een uitdaging. Dit werk wordt vaak in een statische houding uitgevoerd. Damen Dredging Equipment heeft in samenwerking met Health2Work de Skelex in gebruik genomen en deelt graag de ervaring.

Lassen met de Skelex


Binnen Damen Dredging Equipment is veiligheid erg belangrijk. De lassers binnen Damen werken veel in een belastende positie. Zo wordt er veel boven de macht gewerkt voor een langere tijd. Om hier verandering in te brengen heeft Peter Verdoorn (Manager Productie) contact opgenomen met Health2Work. Om erachter te komen of de Skelex geschikt zou zijn voor de lassers is er een demonstratie uitgevoerd op locatie. Vervolgens konden de lassers in de praktijk ervaren hoe de Skelex werkt.

"Afgelopen tijd is veiligheid erg belangrijk geworden. We kwamen er achter dat de lassers vaak in een belastende positie het werk moeten uitvoeren. Dit is de reden geweest om gebruik te maken van het Skelex Exoskelet."

Peter Verdoorn - Manager productie

De ervaringen

De continuïteit en kwaliteit van het lassen wordt gewaarborgd door het Exoskelet. De lassers voelen ondersteuning in de schouders en minder verzuring tijdens het uitvoeren van laswerkzaamheden. Verschillende voormannen gebruiken de Skelex. Dankzij het grote instelbereik kan de Skelex voor elke medewerker passend gemaakt worden.

"Je werkt veel boven je hoofd, dit zorgt voor verzuring in je schouders tijdens het langdurige lasproces. Dankzij het Skelex Exosket voel je ondersteuning in je schouders hierdoor kan je het lassen langer volhouden en is de kwaliteit van je werk hoger."

Theo Wolfsen - Voorman constructie