Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Projectinrichting
Zorg

Idesta Zorggroep

Idesta Zorggroep is een aanbieder van wonen met zorg, buurthulp en voorzieningen. Dorpsgevoel en verbondenheid staan hierbij hoog in het vaandel. Idesta wil haar zorg en leefbaarheidsconcept aanbieden in dorpen of wijken vanaf circa 1500 inwoners. Een Idesta locatie is een Doarpshiem/Stedshiem met 10-25 woningen met een gemeenschappelijke ruimte, zoals een ontmoetingsruimte met keukenvoorzieningen.

Idesta heeft ons gevraagd mee te denken over de inrichting van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. De inrichting bestaat uit één of meerdere eetkamertafels met daarbij passende eetkamerstoelen. De eetkamerstoelen zijn bekleed met incontinentie en bloed bestendige stof en zijn uiteraard brandvertragend.

De eetkamerstoelen kunnen eenvoudig variëren in zithoogte, zodat lange en kleine mensen goed op de stoelen kunnen zitten.. Allemaal dezelfde stoelen geeft rust in deze ruimte. Naast het eetkamermeubilair leveren wij de banken en oorfauteuils. Inmiddels hebben wij de vestigingen in Stiens, Hallum, Leeuwarden en Workum ingericht.

De oorfauteuils danken hun naam aan de hoofdsteunen links en rechts aan de zijkant van de stoel. Een bewoner die in de stoel in slaap valt, kan daar met het hoofd tegen leunen. Dit is veilig en comfortabel.

Door de zitting en de rug van de stoel contrasterend te stofferen, ontstaat en warm en levendig geheel.