Motena

Motena zet zich iedere dag in voor het verlenen van kwaliteitsvolle en betaalbare zorg en biedt hulp aan mensen die op zoek zijn naar kinderopvang, thuiszorg of ouderzorg. Hilde Donck is preventieadviseur bij Motena en levert een actieve bijdrage aan het beperken van de kans op gezondheidsklachten en ongevallen op de werkvloer. Zo zet zij onder andere de Unimouse in om klachten te verminderen en voorkomen.

Unimouse kan klachten helpen verminderen of voorkomen

Hilde kreeg de gelegenheid de Unimouse een aantal weken uit te proberen. Ze had zelf geen klachten, maar realiseerde zich dat met het gebruik van de Unimouse klachten aan de pols, nek of schouder voorkomen en opgelost kunnen worden. Zelf wil ze niet meer zonder de Unimouse en inmiddels heeft ze de muis al bij diverse medewerkers met pols-, nek- en/of schouderklachten ingezet - met resultaat!

'Een groot voordeel vind ik de variatie aan instellingen. Je bepaalt zelf de stand van het duimplateau en de hellingshoek, afhankelijk van de grootte van je hand. De muis stimuleert een natuurlijke houding van je onderarm, pols en hand, net als wanneer je iemand de hand schudt. Hierdoor beperk je de kans op overbelasting aanzienlijk.'

Natuurlijke houding met een verticale muis

De Contour UniMouse is een verticale muis. De muis is voor bijna iedereen geschikt want je kunt niet alleen de verticale positie van het duimplateau naar wens instellen, maar ook de werkhoek. Een verticale muis zorgt voor een natuurlijke houding van je onderarm, pols en hand. Als je armen langs je lichaam hangen, is de houding van je hand neutraal. Als je iemand een hand schudt, hou je je hand in diezelfde positie. De botten en aangehechte spieren in de onderarm kruisen elkaar niet tijdens deze beweging. Hierdoor is er weinig kans op overbelasting. Wanneer je de muis dichterbij het lichaam en het toetsenbord plaatst wordt ook de belasting van je nek en schouders lager.

Unimouse 30 dagen gratis proberen

Een bijkomend voordeel is dat je de ergonomische muis eerst 30 dagen kosteloos kunt proberen, zodat je zeker weet dat de muis naar tevredenheid is. Hilde: 'Met name bij nek- en schouder, maar ook bij pols klachten zet ik de muis in. Wanneer medewerkers een aantal weken werken met de UniMouse, willen ze het product na de proefperiode niet meer afgeven!'

Ik wil de UniMouse 30 dagen gratis proberen