Zorg

Re-load ontfocus-stoel Zorgroep Amsterdam Oost Flevohuis

De Re-load ontfocus-stoel is een innovatieve stoel, die trillingen en muziek combineert. De stoel is speciaal ontworpen om een kalmerende en stimulerende omgeving te creëren. Bij Zorggroep Amsterdam Oost - Flevohuis is de Re-load stoel ingezet als een essentieel hulpmiddel om het welzijn van cliënten te verbeteren en een ondersteunende werkomgeving voor het personeel te bieden.

Dagelijks zet Zorggroep Amsterdam Oost Flevohuis zich met volle overgave in voor het welzijn van (dementerende) ouderen. Met een breed scala aan zorgdiensten, waaronder gespecialiseerde ondersteuning voor dementie, streven ze naar het bieden van de best mogelijke zorg. "Sinds we de Re-load stoel hebben geïntroduceerd, zien we een opmerkelijke verandering: onze bewoners zijn merkbaar ontspannen en blij. Dit is een duidelijk positief effect van de stoel," vertelt Andy Bruce, specialist in Psychosociale Interventies bij Zorggroep Amsterdam Oost Flevohuis.

De uitdaging voor dementerende ouderen

Dementerende ouderen zijn vaak op zoek naar prikkels. In een omgeving waar deze prikkels ontbreken, kunnen ze onrustig worden en zelf prikkels gaan verzinnen. Dit kan leiden tot stress en ongemak, zowel voor de cliënten als voor de zorgverleners.

De oplossing: Re-load ontfocus-stoel

De Re-load stoel, voorzien van Bluetooth speakers en een instelbaar trilsysteem, biedt een unieke combinatie van muziek en fysieke sensatie. De trillingen, gekoppeld aan de muziek, worden door het lichaam geleid en zorgen voor een diepe ontspanning. Dit heeft een buitengewoon positief effect op onze dementerende cliënten, die hierdoor tot rust komen en minder onrust ervaren.

Ervaringen cliënten

De reacties zijn overweldigend positief. Cliënten ervaren een gevoel van rust en welzijn, zo hebben cliënten minder loopdrang. Het inzetten van de re-load is essentieel voor het dagelijkse comfort van de cliënten als het personeel.

Voordelen voor het zorgpersoneel

De zorg is niet alleen mentaal, maar ook fysiek veeleisend. Ons personeel maakt ook gebruik van de Re-load stoel om tussen de drukke werkzaamheden door te ontspannen. Deze momenten van rust zijn cruciaal om burn-out te voorkomen en de kwaliteit van de zorg hoog te houden.

"De Re-load is een aanwinst bij ons op de afdeling. Je ziet meer ontspannen bewoners, maar ook meer ontspannen personeel."
Andy Bruce, specialist in Psychosociale Interventies bij Zorggroep Amsterdam Oost Flevohuis.

De Re-load ontfocus-stoel is een hulpmiddel geworden in onze benadering van zorg bij het Flevohuis. Wil je meer weten over hoe de Re-load stoel een verschil kan maken in jouw zorginstelling? Bezoek onze website voor meer informatie en bekijk de video van de Re-load in actie bij het Flevohuis.

Meer informatie over de Re-load