Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht

Workshop inschrijving

Zit management in de zorg

Zit management in de zorg

Langdurig zitten kan zorgen voor veel onaangenaamheden zoals rugklachten, spierpijn en last van de gewrichten en zenuw- of aderafknellingen. Tijdens deze workshop brengen we de toegevoegde waarde van zit management in de zorg in kaart. Ook zullen wij een innovatieve fauteuil aan jullie introduceren!


Omschrijving

De workshop Zit management bij langdurig zitten is gericht op cliënten die moeilijkheden ervaren doordat zij langdurig zitten. Voor sommige bewoners is een standaard zitoplossing niet voldoende, denk bijvoorbeeld aan een grotere ondersteuningsbehoefte, afwijkende maten, verminderde rompbalans of decubitus problematiek. Een stoel die te diep, te hoog of te breed is kan een negatief effect hebben op het gedrag van de cliënten, de zelfredzaamheid en ook op de belasting van zorgmedewerkers. De cliënt wordt onrustig, begint rond te lopen of rond te dwalen. Ook kan dit nadelige gevolgen hebben voor de huidbelasting (denk aan decubitusplekken). Zit management is dus erg belangrijk, tijdens deze workshop laten we aan de hand praktische voorbeelden de meerwaarde zien van zit management. Ook zullen wij een innovatieve fauteuil aan jullie introduceren!

Locatie 

Deze interactieve workshop vindt online plaats. Je krijgt vooraf een mail met daarin de link naar de workshop. Mocht je vragen hebben over het online volgen van deze workshop dan horen we het graag. Stuur je mailtje naar marketing@health2work.nl dan nemen we contact met je op

Programma 

9:00 uur ontvangst en introductie Health2Work 
9:10 start workshop 
9:40 pauze
9:45 vervolg workshop 
10:45 - 11.00 afsluiting met ruimte voor vragen 

Kosten 

De interactieve workshop is gratis

Leerdoelen

Na de workshop...

- Heb je inzicht in veel voorkomende zitproblematiek 
- Weet je hoe je een zithouding kan analyseren 
- Ken je de invloed van een goede zitoplossing op zitproblematiek 
- Ben je bekend met diverse begrippen (neutrale houding van de rug, schuifkracht, kantelverstelling, oprichtreflexen en slaapreflexen)
- Weet je waar je op moet letten tijdens het adviseren van een goede zitoplossing