04 oktober 2018

Een kantoorpand wordt onderhouden en schoongemaakt. Het onderhouden van bureaustoelen en/of andere kantoormeubilair wordt daarentegen regelmatig vergeten of overgeslagen. Erg zonde!

Het duurzaam omgaan met je kantoormeubilair is niet alleen goed voor de levensduur van de meubels, maar ook beter voor de gezondheid. Door de bureaustoel professioneel te reinigen, kan zelfs het ziekteverzuim lager worden. Uit onderzoek blijkt dat een vuile bureaustoel kan zorgen voor lusteloosheid, irritatie aan luchtwegen, huid en ogen.

Reinigen stoel

Verzorgen en upgraden van bestaand meubilair

Een verzorgde en opgeruimde werkplek draagt daarnaast bij aan het werkplezier en motivatie van werknemers. Door intensief gebruik van meubilair ontstaan er in de loop van de tijd gebruikerssporen. Met name stoelen hebben te lijden onder het veelvuldig opstaan en zitten, in combinatie met het ontstaan van vlekken door eten en drinken op de werkplek. Vaak wordt er voor gekozen de stoel te vervangen voor een nieuw exemplaar, maar weet je dat het mogelijk is de bestaande stoel te reinigen zodat je hem op die manier langer kunt gebruiken?

Daarnaast is ook onderhoud belangrijk, denk bijvoorbeeld de mogelijkheid om bestaand kantoormeubilair te revitaliseren. De basis van de revitalisatie is een grondige servicebeurt. Dit houdt in dat het mechaniek en onderdelen worden gecontroleerd op kwaliteit en correcte werking. Daarbij worden alle instelmogelijkheden op juist functioneren gecontroleerd. Onderdelen die gebreken vertonen worden gerepareerd of vervangen door nieuwe onderdelen. Alle vervangen onderdelen worden retour genomen en op verantwoorde wijze hergebruikt of gerecycled. 

Ziekteverzuim

Het is voor medewerkers van belang dat zij kunnen werken aan een schone en opgeruimde werkplek. In de loop van de jaren wordt stoffering van de bureaustoelen vies. Van alle zachte stoffen die aanwezig zijn in een kantoor wordt stoelbekleding het meest intensief belast. De broeierige omgeving van ons zitvlak is voor micro-organisme een ware speeltuin in combinatie met vuil en vlekken. De perfecte omgeving voor (schadelijke) micro-organismen om zich te vermenigvuldigen. Onderzoek (Anton Duisterwinkel: Argeloze chemisch technoloog versus micro-organismen in de lucht. TNO Industrie en techniek 2006) heeft aangetoond dat regelmatige reiniging van bureaustoelen het percentage ziekteverzuim tot wel 10% kan verlagen.

Health2Work services reinigt op locatie

Health2Work biedt een speciale reinigings service die zelfs op locatie komt om onder andere de stoelen te reinigen. Op deze manier hoef je je bureaustoel geen dag te missen. Het resultaat is een schone bureaustoel die een bijdrage levert aan je gezondheid en bijdraagt aan een goede uitstraling naar het personeel en bezoekers. Bekijk alle Health2Work services. In onderstaande video vertel ik je hoe een stoelreiniging in zijn werk gaat.

Waarom een bureaustoel reinigen? 

  • Reinigen van stoelen is een milieubewuste en duurzame oplossing;
  • Schone zit- en rugkussens maken de werkomgeving weer fris;
  • Het reinigen kan op locatie, zodat je je stoelen geen dag hoeft te missen
  • Schonere stoelen leiden tot reductie in het ziekteverzuim.

Vraag je deze maand een stoelreiniging aan? Dan wordt elke 5e stoel gratis gereinigd. Wil jij advies of wil je gebruik maken van de Health2Work reinigingsservice?  Neem contact met ons op. 

Ik wil advies

Door Fons Oldenburger

“We zijn altijd bezig met innovatie, dit maakt mijn werk boeiend!”

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren