Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Bureaustoel reinigen

Bureaustoel reinigen

Een kantoorpand wordt onderhouden en schoongemaakt. Het onderhouden van bureaustoelen en/of andere kantoormeubilair wordt daarentegen regelmatig vergeten of overgeslagen. Erg zonde!

Het duurzaam omgaan met je kantoormeubilair is niet alleen goed voor de levensduur van de meubels, maar ook beter voor de gezondheid. Door de bureaustoel professioneel te reinigen, kan zelfs het ziekteverzuim lager worden. Uit onderzoek blijkt dat een vuile bureaustoel kan zorgen voor lusteloosheid, irritatie aan luchtwegen, huid en ogen.

Verzorgen en upgraden van bestaand meubilair

Een verzorgde en opgeruimde werkplek draagt daarnaast bij aan het werkplezier en motivatie van werknemers. Door intensief gebruik van meubilair ontstaan er in de loop van de tijd gebruikerssporen. Met name stoelen hebben te lijden onder het veelvuldig opstaan en zitten, in combinatie met het ontstaan van vlekken door eten en drinken op de werkplek.

Vaak wordt er voor gekozen de stoel te vervangen voor een nieuw exemplaar, maar weet je dat het mogelijk is de bestaande stoel te reinigen zodat je hem op die manier langer kunt gebruiken?

Daarnaast is ook onderhoud belangrijk, denk bijvoorbeeld de mogelijkheid om bestaand kantoormeubilair te revitaliseren. De basis van de revitalisatie is een grondige servicebeurt. Dit houdt in dat het mechaniek en onderdelen worden gecontroleerd op kwaliteit en correcte werking. Daarbij worden alle instelmogelijkheden op juist functioneren gecontroleerd. Onderdelen die gebreken vertonen worden gerepareerd of vervangen door nieuwe onderdelen. Alle vervangen onderdelen worden retour genomen en op verantwoorde wijze hergebruikt of gerecycled.

Ziekteverzuim

Het is voor medewerkers van belang dat zij kunnen werken aan een schone en opgeruimde werkplek. In de loop van de jaren wordt stoffering van de bureaustoelen vies. Van alle zachte stoffen die aanwezig zijn in een kantoor wordt stoelbekleding het meest intensief belast. De broeierige omgeving van ons zitvlak is voor micro-organisme een ware speeltuin in combinatie met vuil en vlekken. De perfecte omgeving voor (schadelijke) micro-organismen om zich te vermenigvuldigen. Onderzoek (Anton Duisterwinkel: Argeloze chemisch technoloog versus micro-organismen in de lucht. TNO Industrie en techniek 2006) heeft aangetoond dat regelmatige reiniging van bureaustoelen het percentage ziekteverzuim tot wel 10% kan verlagen.

Health2Work diensten reinigt op locatie

Health2Work biedt een speciale reinigingsservice die zelfs op locatie komt om onder andere de stoelen te reinigen. Op deze manier hoef je je bureaustoel geen dag te missen. Het resultaat is een schone bureaustoel die een bijdrage levert aan je gezondheid en bijdraagt aan een goede uitstraling naar het personeel en bezoekers. Bekijk alle Health2Work diensten. In onderstaande video vertel ik je hoe een stoelreiniging in zijn werk gaat.

Waarom een bureaustoel reinigen?

  • Reinigen van stoelen is een milieubewuste en duurzame oplossing;
  • Schone zit- en rugkussens maken de werkomgeving weer fris;
  • Het reinigen kan op locatie, zodat je je stoelen geen dag hoeft te missen
  • Schonere stoelen leiden tot reductie in het ziekteverzuim.

Wil jij advies of wil je gebruik maken van de Health2Work reinigingsservice? Neem contact met ons op.

Laat je adviseren
Fons Oldenburger
Fons Oldenburger

Fons liep voor zijn studie Human Technology twee keer stage bij Health2Work. Na het afronden van zijn studie bleef hij bij Health2Work werken en stuurt hij als teamleider de magazijnmedewerkers van Health2Work aan. “Ik ben elke dag –samen met het team– bezig met innovatie, we willen ons magazijn iedere dag een stukje beter maken. Dat maakt ons werk uitdagend!” De samenwerking onder alle collega’s vindt Fons heel fijn: “Er hangt een goede sfeer, dit maakt het werken bij Health2Work leuk”

Ga naar alle blog berichten van Fons