Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Circulair ontmoeten in het kantoor van de toekomst

Circulair ontmoeten in het kantoor van de toekomst

Bij de inrichting van een kantoor denken we vaak aan ergonomie en functionaliteit, maar in de snel veranderende wereld waarin we leven, zijn we genoodzaakt verder te kijken dan alleen comfortabele stoelen en efficiënt geplaatste bureaus. We moeten ook rekening houden met de impact van onze keuzes op het milieu en onze maatschappij. Daarom geloven wij in de kracht van circulaire kantoorinrichting, waarin duurzaamheid en ergonomie hand in hand gaan om een inspirerende en gezonde werkomgeving te creëren.

Ergonomische en circulaire winst in de kantooromgeving

Wij geloven dat een goed ontworpen kantoor niet alleen de productiviteit en creativiteit van medewerkers verhoogt, maar ook bijdraagt aan hun welzijn. Een gezonde werkplek leidt tot tevreden en gemotiveerde werknemers. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in turn-key projectinrichting, waarbij we ergonomie en circulariteit combineren. Dit unieke concept is momenteel de enige in Nederland en België.

Onze aanpak richt zich op het creëren van kantoorruimtes die medewerkers inspireren en energie geven. We begrijpen dat elke organisatie en elke medewerker uniek is, daarom passen we onze inrichting aan de organisatiecultuur en de taken van de medewerkers aan. Werkzaamheden die hoge concentratie vereisen, worden bijvoorbeeld bij voorkeur in een rustige omgeving uitgevoerd.

Circulaire kantoorinrichting als antwoord op grondstoffen schaarste

In een wereld waar grondstoffen steeds schaarser worden en het afvalprobleem groeit, is circulariteit een cruciale overweging voor elk bedrijf. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met onze partner OPNIEUW! om circulaire elementen toe te voegen aan onze projectinrichting. Hierdoor tillen wij projectinrichting naar een hoger niveau.

OPNIEUW! heeft haar activiteiten volledig gericht op circulariteit. In een circulaire economie wordt het grondstofverbruik geminimaliseerd, en producten en onderdelen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Dit betekent dat we kantoormeubilair revitaliseren tot "nieuw" refurbished meubilair en van afvalstromen nieuwe design meubels creëren.

Sociale en ecologische winst

Een circulaire economie gaat verder dan alleen het hergebruik van materialen; het biedt ook kansen aan mensen die moeite hebben om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Bij OPNIEUW! wordt de basis van hun infrastructuur gevormd door mensen, die een nieuwe kans krijgen om te werken en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Bovendien levert circulaire kantoorinrichting niet alleen voordelen op voor een inspirerende en gezonde werkomgeving, maar draagt het ook bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door minder grondstoffen aan te boren en hergebruik te bevorderen, maken onze klanten niet alleen een positieve impact op hun bedrijfscultuur, maar ook op het milieu.

Onze werkwijze

Bij het inrichten van een circulair (ontmoetings)kantoor denken we altijd na over de verschillende werkprocessen binnen een organisatie. We streven ernaar een optimaal ontmoetingskantoor te verzorgen dat past bij de wensen van de organisatie en haar medewerkers. Ons doel is een tevreden klant met medewerkers die zich uitgenodigd voelen om in de nieuwe circulaire werkomgeving optimaal en met plezier te werken. Lees hier meer over onze werkwijze en ontdek de ervaringen van onze klanten. Samen kunnen we bouwen aan het kantoor van de toekomst, waar circulaire kantoorinrichting centraal staat.

Meer weten?

Wil je meer weten over circulaire kantoorinrichting of over onze ergonomische oplossingen voor de kantooromgeving? Neem dan contact op met onze ergonomische adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Hadi Smedema
Hadi Smedema

Hadi is ergonomisch adviseur in de regio Friesland en de kop van Noord-Holland. Zijn missie is om iedereen zo’n plezierig, vitaal en productief mogelijke werkdag te bezorgen. “Niet alleen werknemers in kantooromgevingen verdienen een gezonde werkplek, ook in bijvoorbeeld industriële werkomgevingen, op scholen, in zorgwerkomgevingen of onderweg verdien je het om goed te kunnen werken!”

Ga naar alle blog berichten van Hadi