Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht

De kniestoel

28 september 2016
Laatste wijzigingsdatum: dinsdag 31 mrt. 2020
De kniestoel

Deze bijzondere stoel heeft meerdere benamingen, zoals de schommelstoel of stokkestoel, maar staat vooral bekend als de kniestoel. Waarom? Omdat je als het ware op je knieën zit. De benen plaats je niet in een hoek van 90 graden, maar meer naar achteren. Hierdoor kantel je je bekken, dit zorgt voor een kleine holling in de rug.

Neutrale positie

Met de kniestoel neem je een neutrale positie in de rug aan, niet te hol en niet te bol. Deze houding is te vergelijken met de positie die de wervelkolom inneemt bij een actieve houding van staan en lopen. De wervelkolom is licht hol in de lenden- en nekwervelkolom en matig tot licht bol in de borstwervelkolom.

Deze houding is een actieve houding, je stimuleert jezelf om in beweging te komen. Door te bewegen wordt je bloedsomloop gestimuleerd en word je productiever, creatiever en minder vermoeid.

Goed voor je concentratie

Dankzij deze neutrale positie creëer je een open zithouding, waardoor een diepe ademhaling mogelijk is. Het zuurstofgehalte in je lichaam wordt verhoogd, waardoor je beter kunt concentreren en nadenken. Door de open houding en betere ademhaling worden de spiergroepen minder belast en kun je beter en gemakkelijker een ontspannen houding aannemen.

Welke kniestoel past bij jou?

De kniestoel is in verschillende varianten verkrijgbaar. Welke variant het beste bij jou past hangt af van of je ‘m wilt gebruiken ter afwisseling of dat je de bureaustoel wilt vervangen voor een kniestoel.

De Varier Stokke Thatsit is geschikt voor dagelijks gebruik. De rugleuning en kniesteunen kun je helemaal naar wens instellen.

De kniestoel proberen!

De Varier Stokke Variable balans gebruik je vooral ter afwisseling. Deze variant van de kniestoel geeft het lichaam de vrijheid om zijn eigen balans te vinden. Hier blijven de rug- en buikspieren actief.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kniestoel? Je kunt deze stoel gratis 30 dagen uitproberen. Vraag direct advies en een proefplaatsing aan.

Neem contact met ons op
Aafke Wallie van Dijk
Aafke Wallie van Dijk

Aafke Wallie is sinds 2015 marketingmedewerker bij Health2Work. Ze is verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen. “Bij Health2Work hebben we als doel mensen een gezonde werkplek te bieden, zodat ze productiever te werk kunnen gaan. Ook ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Dat wij daar als team voor kunnen zorgen, vind ik een mooie gedachte.”

Ga naar alle blog berichten van Aafke Wallie

Relevante blog posts