Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Geert

Geert Vindevogel

Geert is onze ergonomisch adviseur. Ook complete inrichtingsprojecten zijn hem niet vreemd waarbij hij met deskundig advies, kennis en service tegemoet komt aan elke vraag van de klant of organisatie. Elke vraag en/of probleem vormt voor hem een uitdaging waar hij graag zijn schouders onder zet en meedenkt naar een oplossing.

Top 5 ergonomische muizen

Top 5 ergonomische muizen

Krijg je tijdens je werkdag last van je handen, polsen, armen of schouders? Deze klachten ontstaan vaak door een verkeerde muis. Met een ergonomische muis beperk je het risico op deze klachten en kun jij zowel thuis als op kantoor ergonomisch verantwoord aan het werk.

4 min
Besparen met Vendlet

Besparen met Vendlet

Vendlet is een draaibed waarmee je zonder enige fysieke inspanning je zorgvrager kunt draaien en verplaatsen in bed. Vendlet voorkomt fysieke (over)belasting. Vendlet is comfortabel en neemt schuifkrachten weg. Vendlet maakt de zorg planbaar. Je bespaart veel geld en verhoogt de kwaliteit van zorg.

5 min
Minder (rug)klachten dankzij een ergonomische bureaustoel

Minder (rug)klachten dankzij een ergonomische bureaustoel

Zitten: we doen het veel, lang, en niet altijd goed! Kantoormedewerkers zitten al gauw zo’n 10 uren per dag en dan hebben we het niet alleen over werkuren maar ook privé. Zolang zitten is niet gezond, vooral niet als je in een verkeerde houding zit! Van veel en verkeerd zitten kun je last krijgen van fysieke klachten zoals nek- en rugpijn. Een ergonomische bureaustoel helpt klachten te voorkomen en/of op te lossen. Lees in deze blog meer over het belang van een goede ergonomische bureaustoel.

4 min
Tips voor de perfecte thuiswerkplek

Tips voor de perfecte thuiswerkplek

“Ik werk vrijdag altijd van thuis uit.” Dit hoor je werknemers steeds vaker zeggen. Ondanks de toenemende populariteit van telewerken laat de thuiswerkplek vaak te wensen over. Hoe zorg je voor een gezonde, ergonomische thuiswerkplek?

4 min
Staand vergaderen is effectiever

Staand vergaderen is effectiever

1 op de 3 Belgen beweegt nog steeds te weinig (GVA). Ook Nederland is kampioen stilzitten.Volgens Stefaan Demarest van Sciensano is op het werk de grootste winst te boeken. “Vroeger haalde je lichaamsbeweging uit je job. Nu zitten we allemaal urenlang aan onze computer.” Tijd voor verandering. Wist je dat staand vergaderen een perfecte manier is om het zitten te onderbreken en bovendien efficiënter is?

5 min
De kniestoel

De kniestoel

Deze bijzondere stoel heeft meerdere benamingen, zoals de schommelstoel of stokkestoel, maar staat vooral bekend als de kniestoel. Waarom? Omdat je als het ware op je knieën zit. Deze stoel wordt vaak ingezet bij mensen met rugklachten.

5 min
Gezond werken begint met beweging op het werk!

Gezond werken begint met beweging op het werk!

Langdurig zitten is slecht voor de gezondheid. De weekendbijlage van Het Nieuwsblad bevestigde dit maar weer eens: ‘Zitten is het nieuwe roken’ of ‘Zitten is dodelijk’. Het lijken hysterische, goedgekozen krantenkoppen, maar de wetenschap bewijst steeds meer dat ze waar zijn. En dat terwijl maar liefst 57% van de werknemers het grootste deel van de dag achter de computer zit, zo schrijft Kaatje De Coninck. Tijd om daar verandering in te brengen en beweging toe te voegen op je werkplek.

2 min