Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Duurzame tips voor de (thuis)werkplek

Duurzame tips voor de (thuis)werkplek

We zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Het tegemoet komen aan de behoeften van vandaag zonder toekomstige generaties te benadelen. In je dagelijks leven maak je veel gebruik van je (thuis)werkplek, wist je dat hiervoor veel duurzame oplossingen zijn? Maar hoe verduurzaam je eigenlijk je werkplek? Lees snel verder, want wij delen graag onze tips!

Een groene werkplek

Uit onderzoek van Wageningen Environmental Research blijkt dat planten op kantoor een positief effect hebben op medewerkers. Planten zuiveren de lucht en dragen daardoor bij aan gezonde schone lucht op de werkplek. Ook dragen planten bij aan een positievere gemoedstoestand, leiden ze tot meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en tot minder ziekteverzuim. En daarnaast staat het ook nog eens erg gezellig.

Tip: check van te voren of de planten daadwerkelijk op een duurzame en biologische manier gekweekt zijn!

Energie besparen

Je kunt je (thuis)werkplek ook duurzamer maken door jezelf energiebesparende gewoontes aan te leren. Probeer ervoor te zorgen dat je werkplek veel natuurlijk licht krijgt. Dit is allereerst beter voor je brein, humeur en nachtrust, maar ook voor het milieu. Natuurlijk licht zorgt ervoor dat jij de lamp niet aan hoeft te doen overdag. Is het wel donker op je werkplek? Vervang je lampen door LED lampen. LED lampen hebben doorgaans een langere levensduur en verbruiken minder energie. Hierdoor zijn LED lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen.

Je bespaart ook veel energie door al je apparatuur aan het eind van de werkdag uit te zetten. Zet je monitor en laptop dus niet op stand-by maar volledig uit. Daarnaast verbruiken uitgeschakelde apparaten alsnog energie wanneer ze aan de lader liggen. Dus als je aan het einde van de dag je computer of laptop uitzet, haal dan ook de oplader uit het stopcontact. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Duurzame kantoorinrichting

Binnen het hybride werken is thuiswerken een vast onderdeel geworden van onze werkweek. Ook hier is het van belang dat je een ergonomische werkplek hebt. Het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau helpen je om een goede houding aan te nemen tijdens het werk.

Refurbished

Je kantoorinrichting hoeft niet nieuw te zijn. Een goed alternatief zijn refurbished producten. Een voorbeeld van een refurbished product is de Refurbished BMA Axia Office. De BMA Axia Office is een ergonomische bureaustoel met veel instellingsmogelijkheden. Refurbished bureaustoelen worden gecontroleerd op de technische functionaliteiten en deze worden waar nodig hersteld. Ook worden de stoelen gereinigd en gerevitaliseerd waardoor ze nog jaren mee kunnen. Je bent op deze manier duurzaam bezig!

Duurzame materialen

Bij het aanschaffen van kantoorinrichting kan je er ook voor kiezen om te focussen op duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor producten gemaakt van bamboe. Bamboe is een veelbelovende groene grondstof. Bamboe kan gebruikt onder andere gebruikt worden bij het maken van meubels zoals de OPNIEUW! Bamboe zit sta Bureauverhoger.

Circulair

Daarnaast kan je kiezen voor circulaire producten. Dit zijn producten die lang meegaan en waarvan de onderdelen of materialen na gebruik een nieuw leven kunnen krijgen. De levensduur van de producten wordt verlengd door bijvoorbeeld de materialen te hergebruiken. Onze Ergowork laptopstandaard is bijvoorbeeld 100% recyclebaar! De laptopstandaard is gemaakt van gerecyclede petflessen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris