Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het belang van een ergonomisch toetsenbord

Het belang van een ergonomisch toetsenbord

Om lichamelijke klachten te voorkomen bij beeldschermwerk, is het aan te raden om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken. Er zijn verschillende ergonomische toetsenborden om verschillende werkzaamheden te verlichten.

Wat is een ergonomisch toetsenbord?

De traditionele toetsenborden zorgen niet voor de juiste houding en ondersteunen je armen en handen onvoldoende. In tegenstelling tot een ergonomisch toetsenbord, is dit toetsenbord speciaal ontworpen om de natuurlijke houding van handen en armen te ondersteunen.

Voordelen van een ergonomisch toetsenbord

  • Vermindert vermoeidheid: de handen, polsen en armen liggen in een comfortabele houding waardoor spierspanning wordt verminderd. Dit zorgt voor minder vermoeidheid.
  • Voorkomt lichamelijke klachten: doordat het ergonomische toetsenbord een compact formaat heeft werk je binnen de comfortzone van je schouders. Hiermee kunnen nek en schouders meer ontspannen en voorkom je klachten.
  • Beter lezen: de donkere letters op het toetsenbord op een lichte achtergrond zijn beter leesbaar. Door het matte ontwerp voorkomt het de reflectie van het toetsenbord.

Mousetrapper heeft verschillende type toetsenborden, die jouw dagelijkse werkzaamheden kunnen verlichten.

Type: de Type is een van deze uitvoeringen. De Type is een draadloos toetsenbord en je hoeft deze niet op te laden. Dit komt door de 3 zonnecellen die verwerkt zijn in het toetsenbord. De zonnecellen laden niet alleen op door de zon maar ook door lampen of andere lichtbronnen.

Het toetsenbord sluit aan bij iedere centrale muis en zorgt ervoor dat jij in de juiste positie werkt. Naast de juiste positie is het toetsenbord ook extra dun waardoor je vingers minder spierspanning hebben. De Type is in hoogte verstelbaar, waardoor je het toetsenbord kan afstellen naar jouw voorkeur.

Type Mini: ben je meer opzoek naar een compact toetsenbord? Dan past de Type Mini meer bij jou. Dit toetsenbord is dun en compact, waardoor je hem makkelijk mee kan nemen als je veel onderweg bent.

Doordat het toetsenbord binnen je comfortzone valt worden spieren veel meer ontlast waardoor je overbelasting kan voorkomen en pijn kan verlichten.

Net zoals de Type kan je ook de Type Mini verstellen naar een andere hoogte zodat het toetsenbord bij jou aansluit.

Numpad: de Numpad is een numeriek toetsenbord. Een numeriek toetsenbord is een toevoeging aan je compacte toetsenbord. Het bestaat alleen uit een numeriek gedeelte.

Het tussenbord is zeer geschikt als je regelmatig gegevens moet invoeren en veel werkt met spreadsheets en financiële programma’s. De Numpad kan draadloos verbonden worden en kan zowel worden geplaatst aan de rechter- als de linkerkant van je toetsenbord.

Welk toetsenbord past bij jou?

Een ergonomisch toetsenbord werkt niet alleen preventief, maar ook curatief. Werk jij veel achter een beeldscherm en heb je last van lichamelijke klachten? Dan is een ergonomisch toetsenbord misschien wel de oplossing. Wij helpen jou graag om de juiste keuze te maken! Neem contact op met een van onze ergonomisch adviseurs.

Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon

Relevante blog posts

Top 5 beste ergonomische toetsenborden
Top 5 beste ergonomische toetsenborden

Een gezonde werkhouding is belangrijk om langdurig klachteloos te kunnen blijven werken. Een ergonomisch toetsenbord is hier een onderdeel van. Deze toetsenborden kunnen he...

Waarom een ergonomisch toetsenbord?
Waarom een ergonomisch toetsenbord?

Om lichamelijke klachten te voorkomen bij beeldschermwerk, is het aan te raden om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken. Lees meer over ergonomische toetsenborden en ont...