Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het belang van ergonomische hulpmiddelen voor in het klaslokaal

Het belang van ergonomische hulpmiddelen voor in het klaslokaal

We realiseren ons steeds meer hoe belangrijk het is om ergonomische hulpmiddelen in te zetten om actief leren in de klas te bevorderen. Het samenvoegen van beweging en ergonomie in het klaslokaal heeft bewezen voordelen voor zowel leerlingen als docenten. In deze blog leggen we uit hoe dynamische ergonomische middelen, zoals de ErgoDesk School, de leeromgeving kunnen transformeren. Deze middelen hebben een positief effect op zowel de leerprestaties van leerlingen als het welzijn van de docenten.

Verbeterde leerprestaties en gezondheid

Wetenschappelijke onderzoeken hebben overtuigend aangetoond dat het integreren van beweging tijdens lessen aanzienlijke voordelen oplevert voor de leerprestaties. Deze onderzoeken tonen aan dat leerlingen die de gelegenheid krijgen om tijdens lessen te bewegen, na slechts twee jaar een indrukwekkende leerwinst van wel vier maanden kunnen ervaren. Deze verhoogde beweging zorgt voor een aanzienlijk verbeterde bloedcirculatie naar de hersenen, wat op zijn beurt resulteert in een verhoogde zuurstoftoevoer en een scherpere mentale focus. Bovendien heeft de verbeterde bloedcirculatie ook positieve effecten op de stofwisseling en draagt het bij aan het verbranden van calorieën.

Positieve resultaten in de praktijk

Verschillende pilots uitgevoerd door Health2Work in schoolomgevingen tonen overtuigend aan dat het implementeren van dynamische ergonomische oplossingen, zoals de ErgoDesk School en de Office Amazone balans zadelkruk, aanzienlijke voordelen oplevert. Leerlingen die deelnemen aan deze programma's vertonen verhoogde alertheid, verbeterde prestaties en een versterkte concentratie tijdens hun lessen. Bovendien ervaren docenten positieve veranderingen, met een kalmer klaslokaal dat bijdraagt aan verminderde werkdruk gedurende de dag.

Praktijkvoorbeeld: ervaring bij ROC van Twente

Het positieve effect van ergonomische hulpmiddelen in het onderwijs wordt goed gedemonstreerd door het ROC van Twente. Door ergonomische klaslokalen te creëren met Health2Work-producten zoals de ErgoDesk School, hebben ze bewegend leren omarmd.

Ergonomische hulpmiddelen voor in het klaslokaal

De ErgoDesk School is een veelzijdige en flexibele oplossing om actieve leeromgevingen te creëren. Deze tafel functioneert als een sta-bureau en kan worden aangepast aan verschillende behoeften. De Office Amazone balans zadelkruk is in hoogte verstelbaar, verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, en biedt een ergonomische en beweegvriendelijke zitoptie. Het voordeel van deze hulpmiddelen is dat ze aanpasbaar zijn naar de lengte van de leerlingen, waardoor ze als het ware met de leerlingen meegroeien. Hierdoor zijn ze niet alleen in één klas, maar in meerdere klassen inzetbaar.

En dat maakt dat er voor iedereen een passende oplossing is. Bekijk alle ergonomische hulpmiddelen voor in het klaslokaal op onze website.

Het belang van dynamische ergonomische hulpmiddelen

Het belang van dynamische ergonomische (hulp)middelen in het klaslokaal is duidelijk. Het bewijs van verbeterde leerprestaties, verhoogde concentratie en verminderde werkdruk ondersteunt de waarde van een actieve leeromgeving. Met producten zoals de ErgoDesk School en de Office Amazone balans zadelkruk kunnen deze voordelen worden gerealiseerd, wat resulteert in een gezonde leeromgeving die zowel leerprestaties als het welzijn van docenten ten goede komt.

Jouw behoefte centraal

Wil jij vrijblijvend kennismaken met onze oplossingen? Maak dan gebruik van onze gratis proefplaatsingen en ontdek wat het beste past bij jouw situatie!

Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet