Onderwijs

Health2Work richt al meer dan 10 jaar gezonde en efficiënte werkomgevingen in. Maar geen oplossing is preventiever dan de toekomstige generaties nú al meer te laten bewegen. Jong geleerd is immers oud gedaan, en daarom gaan we terug naar school!

Vroeger was alles...

Herinner jij je de schooltafels en -stoelen uit jouw kindertijd nog? De afgelopen decennia is het meubilair weinig veranderd. Wat wél veranderd is, is het gedrag van kinderen. Kinderen bewegen minder en het gebruik van tablet en mobiel neemt steeds meer tijd in beslag. Fysiotherapeuten zien het gevolg: steeds meer kinderen hebben rug- en nekklachten. Denk aan de beruchte tabletnek. Kinderen zitten gemiddeld 8 uren stil op een dag, thuis en op school. Wij geloven dat een kind beter leert als hij of zij meer beweegt. Niet alleen na schooltijd, maar ook tijdens de les!

Ontdek ons assortiment

Wist je dat...

Onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt? Dit is al geruime tijd bekend, maar minder bekend is dat lang zitten (sedentair gedrag) eveneens gezondheidsrisico’s kent. Hierbij maakt het niet uit of iemand voldoende sport of beweegt. Uit recente onderzoeken blijkt dat sedentair gedrag kan leiden tot een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden en diverse ziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten (Ekelund et al., 2016).


Resultaten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen tijdens de les, leerlingen na twee jaar een leerwinst geeft van vier maanden. Door meer beweging ontstaat er een betere bloedsomloop waardoor de hersenen beter doorbloed zijn en meer zuurstof krijgen om op nóg betere ideeën te komen. Een betere doorbloeding heeft ook invloed op de stofwisseling, en dat is goed voor het verbranden van calorieën! (Wijnsma, M. 2017)* 

Verschillende pilots van Health2Work tonen aan dat leerlingen een verhoogde alertheid hebben, betere prestaties leveren en hogere concentratie in de klas hebben. Docenten geven aan dat er meer rust in de klas ontstaat, wat bijdraagt aan minder werkdruk gedurende werkdag.


Ons doel: Een gezonde leeromgeving voor iedereen

Wij begrijpen dat verandering van een gewoonte, tijd nodig heeft en vraagt om goede begeleiding. Daarom hanteren wij het volgende stappenplan:

  1. We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de wensen te bespreken.
  2. Vervolgens gaat er een gratis proefperiode van start. Tijdens deze periode kunnen leerlingen en leerkrachten, onder begeleiding van één van onze ergonomisch adviseurs, het dynamisch meubilair uitproberen.
  3. Hierna volgt een evaluatie van de proefperiode (met één van onze ergonomisch adviseurs).
  4. Op basis van de evaluatie ontvang jij een advies op maat en worden de vervolgstappen besproken.

Voorkom of verminder klachten met een gezonde leeromgeving!

Wil jij vrijblijvend kennis maken met onze oplossingen? Maak dan gebruik van onze gratis proefplaatsingen en ontdek wat het beste past bij jouw situatie! Wil je meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op!