Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Meer bewegen op je werk?

Meer bewegen op je werk?

Zitkampioen

Nederlanders zijn Europees zitkampioen: we zitten maar liefst 9,5 uur per dag! Langdurig zitten belemmert de doorbloeding en stagneert de stofwisseling. Je kunt er dus goed ziek van worden. Bovendien leidt veel zitten tot een hoge bloeddruk, slijtage in de gewrichten en vernauwing van de kransslagaders. Met name tijdens werktijden zitten we (te) lang. Zit jij ook te veel tijdens je werk?

Gedragsverandering

Nieuwe, gezonde gewoontes aanleren kost tijd en vereist motivatie. Beide zijn essentieel in de omschakeling naar een vitale organisatie. Dynamische producten op de werkvloer kunnen zeker helpen, maar het is vooral belangrijk dat medewerkers zich bewust worden van het nut van bewegen tijdens het werk. Het is daarom belangrijk om bewustzijn te creëren. Waaróm is het belangrijk om tijdens je werk te bewegen? Doormiddel van trainingen, workshops en ergonomische hulpmiddelen kun je medewerkers bewust maken van het belang van bewegen. Zonder dit bewustzijn is de kans groot dat die Swopper of bureaufiets na een aantal weken in een vergeten hoekje van het kantoor staat.

Inzicht in je activiteiten

Bij ons op kantoor zijn we gestart met activitiy trackers. Deze stappenteller met bijbehorende app geeft inzicht in onze dagelijkse activiteiten. De activity tracker is gecombineerd met een beloningssysteem. Medewerkers kunnen fitcoins verdienen waarmee ze producten kunnen aanschaffen uit een ‘gezonde catalogus’. Aan de hand van dit systeem proberen we onze medewerkers te stimuleren meer te bewegen en ze tegelijkertijd bewust te maken van hun zit- en beweeggedrag.

Persoonlijke coach op je werkplek

WORK & MOVE is de software die je tijdens je werkdag coacht en persoonlijke tips geeft om slimmer en gezonder te werken. Deze coach helpt je om fitter, productiever en veerkrachtiger je werkdag door te komen. Hierdoor heb je ook ná je werkdag nog volop energie! De persoonlijke software gaat verder dan de traditionele vormen van pauzesoftware. Naast het fysieke aspect is de WORK & MOVE-software ook gericht op het voorkomen van mentale vermoeidheid. Hierdoor wordt niet alleen de fysieke gezondheid verbeterd, maar ook de mentale gezondheid en zo de prestaties van beeldschermwerkers.

Met het computerprogramma krijg je inzicht in je gezondheid, vaardigheden, beweging en de momenten waarop je geconcentreerd werkt. De nieuwste WORK & MOVE-versie is compatible met de zit-sta controle boxes van de merken Linak en LOGICDATA en dus te koppelen met bijna alle zit sta bureaus! Meer over de WORK & MOVE PitStops software lees je in de blog van collega Aafke Wallie.

Is je organisatie er klaar voor?

Het heeft geen zin om een aantal dynamische producten op proef neer te zetten in een organisatie als de medewerkers niets weten van de noodzaak van dynamisch werken. Zij hebben allereerst meer kennis nodig en dienen vervolgens zelf aan te geven of ze anders willen gaan werken en hoe ze dat willen doen. Met de Pre-scan Dynamisch werken kun je ontdekken of je medewerkers klaar zijn voor dynamisch werken en hoe je jouw medewerkers het beste in beweging kunt krijgen. Je krijgt inzicht in:

  • De mate waarin je organisatie en medewerkers klaar zijn om dynamisch te gaan werken, doen of niet doen!
  • De kennis van de medewerkers binnen je organisatie over dynamisch werken.
  • Hoe je het beste dynamisch werken kunt inzetten binnen de organisatie.
  • Het aantal medewerkers dat voldoet aan de Fitnorm en/of de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB)

Meer informatie over dynamisch werken of de Pre-scan Dynamisch werken?

Vul dan het onderstaande formulier in.

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Met minder inspanning efficiënt werken?
Met minder inspanning efficiënt werken?

Met minder inspanning efficiënt werken is toch wat iedereen wil?! Dat is precies wat WORK & MOVE PitStops mij belooft....