Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Stilte werkplekken: de oplossing voor de drukke kantoortuin

Stilte werkplekken: de oplossing voor de drukke kantoortuin

Een open kantoorruimte heeft zo zijn voordelen, maar kan ook voor de nodige afleiding zorgen. Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in drukke kantoortuinen. Collega’s die bellen, vergaderen of gewoonweg praten, kunnen het lastig maken om je te concentreren op je werk. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze afleidingen in de open kantoorruimte, zoals het creëren van stilte werkplekken. In deze blog bespreken we wat stilte werkplekken zijn, wat hun voordelen zijn en waar je op moet letten bij het inrichten van een stilte werkplek.

Wat zijn stilte werkplekken?

Stilte werkplekken zijn speciaal ontworpen werkplekken die omringd zijn door akoestische panelen om zo een concentratie omgeving te creëren. De panelen absorberen omgevingsgeluid en zorgen ervoor dat de werknemer in een geconcentreerde en geluiddempende ruimte kan werken. Deze werkplekken zijn ideaal voor medewerkers die bijvoorbeeld veel bellen en zo minder overlast veroorzaken voor anderen in de ruimte. De wanden van stilte werkplekken verbeteren de akoestiek in de ruimte door het isoleren van het geluid. De afgesloten ruimte geeft daarbij een gevoel van privacy en rust.

Voordelen van stilte werkplekken

Eén van de grootste voordelen van stilte werkplekken is dat ze een verbeterde concentratie mogelijk maken. In een drukke kantoortuin kan het lastig zijn om je te focussen op je werk. Met een stilte werkplek kan je je volledig concentreren en wordt de kans op afleiding geminimaliseerd.

Stilte werkplekken zijn er in verschillende vormen en maten. De meeste stilte werkplekken zijn geschikt voor één medewerker, maar er zijn ook grotere units beschikbaar die geschikt zijn voor vergaderingen. Zo hebben buitenstaanders geen last van de vergadering. Stilte werkplekken zijn vaak flexibel en kunnen door verschillende medewerkers op verschillende momenten gebruikt worden.

Waar moet je op letten bij het inrichten van een ergonomische stilte werkplek?

Bij het inrichten van een stilte werkplek is het belangrijk om te zorgen voor een goede demping van geluid. Akoestische panelen zijn hierbij een uitstekende oplossing. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van speakers met bijvoorbeeld white noise of vogelgeluiden om achtergrondgeluiden te maskeren. Dit kan bijdragen aan een betere concentratie en productiviteit.

Stilte werkplekken van Health2Work

Door middel van onze concentratieruimtes en belcellen kan een werknemer zich afzonderen om in alle rust zijn werkzaamheden te verrichten. Een akoestische werkplek is de oplossing voor elk kantoor. 6 op de 10 werknemers geeft aan productiever te zijn met een akoestische oplossing op kantoor en 56% maakt daardoor minder fouten.

Bekijk ons aanbod akoestische stilte werkplekken
Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon