Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Top 10 thuiswerk producten

Top 10 thuiswerk producten

Nu een groot deel van de mensen vanuit huis aan het werk is, is het goed om eens kritisch naar je thuiswerkplek te kijken. Heb je thuis een bureau met bureaustoel die zorgen dat je in de juiste houding kan werken? En maak je gebruik van een laptophouder zodat je nek niet overmatig belast wordt? Om het je makkelijker te maken, heb ik hier onze top 10 thuiswerk producten op een rijtje gezet.

1. Contour Unimouse verticale muis

Ik begin met de Contour UniMouse. Dit is een verticale, universele en vooral ergonomische muis. Je kunt de verticale positie en het duim plateau instellen zoals jij dat wilt. De muis kan aangepast worden op elke hand maat en is daarom voor iedereen geschikt.Een verticale muis stimuleert een natuurlijke houding van de pols en arm, hiermee verminder je de belasting van je spieren. Het ondersteunen van de duim voorkomt dat je knijp- en grijpbewegingen maakt, die RSI-klachten kunnen veroorzaken. Je kunt de verticale positie van de muis verstellen tussen de 35 en 70 graden.

2. Ergostar compact toetsenbord

Met een compact toetsenbord verklein je de reikafstand naar je muis. Hierdoor werk je binnen de breedte van jouw lichaam en verminder je onnodige spierspanning. Het compacte toetsenbord van Ergostars Slide heeft een volledig functionerend numeriek toetsenbord wat aan de zijkant uitgeschoven kan worden. Hierdoor kan het toetsenbord het grootste gedeelte van de tijd als compact en klein toetsenbord gebruikt worden omdat het numerieke toetsenbord in- en uitgeschoven kan worden. Alleen wanneer je het numerieke deel echt nodig hebt kan het toetsenbord als regulier toetsenbord fungeren.

3. Laptopstandaard circulair

Met deze laptopstandaard kun je het laptopscherm gemakkelijker hoger plaatsen waardoor je ergonomischer kunt werken. De Ergowork laptopstandaard circulair is een lichtgewicht en compacte laptophouder. De laptopstandaard is gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarnaast bestaat de circulaire laptopstandaard uit twee delen die je gemakkelijk in elkaar kunt schuiven en daardoor mee kan nemen in bijvoorbeeld een laptoptas.

4. Ergonomische bureaustoel RH Logic

Naast bovengenoemde thuiswerk producten is het ook erg belangrijk om gebruik te maken van een goede, ergonomische bureaustoel. Wij hebben twee verschillende modellen uitgelicht, namelijk de RH Logic 400 en de RH Logic 400 XL.

4.1 RH Logic 400

Deze ergonomische bureaustoel is erg gangbaar en biedt optimale ondersteuning en heeft veel instelmogelijkheden. De RH Logic 400 is geschikt voor mensen met hoofd-, nek-, (lage) rug-, en schouderklachten. De stoelen hebben standaard harde armleggers, als je liever een zachtere armlegger hebt kunnen wij de gepolsterde armleggers van RH aanraden. Optioneel kun je bij de RH Logic 400 een neksteun bestellen, welke ideaal is in combinatie met een actieve zit.

4.2 RH Logic 400 XL

Naast de RH Logic 400 is er ook de RH Logic 400 XL. Deze bureaustoel heeft een extra groot zitvlak. De Logic 400 XL is geschikt voor mensen die 1,85 tot 1,95 meter lang zijn. De RH Logic 400 XL is ook geschikt voor mensen met hoofd-, nek-, (lage) rug-, en schouderklachten en beschikt over dezelfde instelmogelijkheden als de RH Logic 400.

5. Voetensteun Footmate Basic

De Footmate Basic voetsteun is ontzettend handig wanneer je niet goed met de voeten bij de grond kunt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een bureau of bureaustoel hebt die je niet juist kunt afstellen. Met een goede voetensteun verbeter je de werkhouding en voorkomt dat je benen gaan afhangen of zelfs gaan afknellen.

Zit sta bureau

Afwisselen tussen staand en zittend werken kan leiden tot lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Daarnaast is bewegen achter je bureau een stimulans voor je gezondheid. Wij hebben twee varianten bureaus voor jou uitgelicht.

6 Elektrisch zit sta bureau Ergodesk E2T

Met een simpele druk op je knop stel je de hoogte gemakkelijk in. Dit elektrische zit sta bureau is erg gebruiksvriendelijk en je kunt er zowel staand als zittend achter werken. Je kunt het bureau zowel op een vaste werkplek gebruiken als op een flexwerkplek of als thuiswerk bureau. De maximale hoogte van de Ergodesk E2T is 130 cm.

7. Slinger verstelbaar bureau Ergodesk SVT

Het verschil tussen de Ergodesk E2T en de Ergodesk SVT is dat de SVT geen elektrisch bureau is maar een slinger systeem heeft. Het bureau kun je instellen met een bereik van 64 centimeter tot 107 centimeter. Het bureau is daarnaast in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Doordat het bureau in hoogte te verstellen is, kun je er erg goed dynamisch mee werken. Je kunt gebruik maken van diverse ergonomische hulpmiddelen (zitbal, swopper, score jumper etc.) om gedurende de dag van houding te wisselen.

Dynamisch zitten

Te lang in dezelfde sta- of zithouding zorgt voor continue druk op gewrichten en spieren, wat eventueel kan leiden tot fysieke klachten. Daarnaast kan het bovendien erg vermoeiend zijn. Wanneer je geregeld afwisselt van houding blijft de doorbloeding, productiviteit en concentratie in optimale staat.

8. Office Amazon zadelkruk

Deze ergonomische zadelkruk wordt ook wel een zit-stahulp genoemd. Met de Office Amazon activeer je een actieve zithouding. Dit model bevordert een actieve zithouding door middel van een verstelbaar balance mechaniek. De zit-stahulp stimuleert daarnaast een rechte rug, waarbij de wervelkolom en spieren het minst belast worden. De Amazone zadelkruk is perfect voor je thuiswerkomgeving.

9. Zitbal

Wij sluiten af met de zitbal. De zitbal helpt je een actieve zithouding aan te nemen. Met een zitbal ben je constant aan het zoeken naar evenwicht en dit komt ten goede voor je spieren. Daarnaast train je ook nog eens je buik- en rugspieren tijdens het balanceren. Dit vermindert de kans op rugklachten.

10. Steppie

De Steppie, ook wel een stabiel balance board genoemd, wordt gebruikt als actieve stahulp bij je sta werkplek of tijdens een staande vergadering. Met de Steppie reduceer je statische spierspanning, doordat je constant in beweging bent. Op de Steppie ben je constant in beweging en dit zorgt voor een actieve houding. Daarnaast reduceer je statische spierspanning, doordat je constant in beweging bent. Met de Steppie train je de romp, voorkom je fysieke klachten en het is goed voor je gewrichten.

Contact

Wist je dat je al onze producten ook eerst 30 dagen in je eigen omgeving mag testen? Zo weet je zeker dat je het juiste product voor jouw situatie aanschaft. Heb je naar aanleiding van bovenstaande blog vragen over onze ergonomische thuiswerk producten? Of ben je benieuwd wat onze adviseurs verder voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet