Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wanneer kan je de 4-Senses inzetten

Wanneer kan je de 4-Senses inzetten

Onze hersenen verwerken continu informatie die via onze zintuigen binnenkomen. Soms pikken we op een dag zoveel prikkels op, dat we overprikkeld raken. Deze overprikkeling zorgt voor onrust. Health2Work heeft een speciale stoel ontwikkeld waarmee je je ontprikkelt: de 4-Senses. Lees in deze blog wat de 4-Senses inhoudt, voor wie het is en wanneer je het inzet.

Voor wie is de stoel geschikt

In het kortgezegd is de stoelgeschikt voor iedereen die (snel) overprikkeld raakt. Van zorgmedewerkers die na een lange werkdag tot rust willen komen tot kantoormedewerkers die na een meeting even willen ontfocussen. Maar ook in een schoolomgeving komt de stoel tot zijn recht.

Cliënten hebben ook voordeel bij de 4-Senses. Zoals bij Talent Beesterzwaag

‘Het effect op de cliënten is heel divers. Cliënten worden er blij van, je ziet ook dat ze een stukje rustiger worden en dat ze meer gefocust zijn.’ Aldus Erica.

Wat is een 4-Senses Akoestische stoel

De 4-Senses Akoestische stoel is een speciaal ontwikkelde stoel dat is ontworpen om akoestische isolatie te bieden. Akoestische isolatie houdt in dat het geluid wat rondom de stoel wordt geproduceerd, wordt gedempt. Je wordt hierdoor niet door je omgeving ‘gestoord’. Dit is nuttig wanneer je bezig bent met een taak waarvoor concentratie is vereist, zoals het invullen van een (zorg)document. Maar ook voor wanneer je even wilt ontfocussen en tot rust wil komen, zoals na een lange werkdag.

Hoe werkt de 4-Senses

Zodra je plaatsneemt in de stoel, ervaar je een veilig en vooral geborgen gevoel. Dit komt doordat de stoel zich als een concon om je heen vormt. Geluidprikkels uit de omgeving worden gereduceerd. De stoel heeft ingebouwde geluidsboxen, hiermee kan je rustgevende muziek afspelen. Daarnaast kan de verlichting in de stoel naar behoefte in kleur, beleving en gedrag worden afgesteld. Dit alles samen zorgt voor een ontspannen sfeer.

Probeer de stoel uit,

Wil jij de akoestische stoel in jouw werkomgeving uitproberen? Dat kan! Je kan de stoel gratis uitproberen!

Ik wil de 4-Senses op proef aanvragen
Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper

Relevante blog posts

Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel
Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel

Onze hersenen verwerken de hele dag informatie die via onze zintuigen binnenkomt. Hierdoor reageren wij op prikkels uit onze omgeving. Soms pikken onze zintuigen echter zov...

Onze akoestische stoel is genomineerd voor de Nationale zorginnovatieprijs 2020!
Onze akoestische stoel is genomineerd voor de Nationale zorginnovatieprijs 2020!

Onze 4-Senses Akoestische Stoel is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Stem je mee?...