Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wat heb je nodig voor een goede mobiele zorgwerkplek?

Wat heb je nodig voor een goede mobiele zorgwerkplek?

Werk jij als zorgverlener vaak op verschillende plekken? Voortdurend in beweging van de ene cliënt naar de andere en soms zelfs op verschillende locaties. Het is belangrijk dat je daarbij beschikt over de juiste hulpmiddelen om flexibel te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je mobiele werkplek je niet alleen volgt waar je nodig bent, maar ook bijdraagt aan ergonomisch werken? Het antwoord ligt in ergonomische hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor professionals zoals jij. Ontdek in deze blog alles over een goede mobiele werkplek.

Waarom ergonomische producten onmisbaar zijn in je mobiele werkplek

Stel je voor: een werkdag zonder pijnlijke schouders, nekklachten of dat zeurende gevoel in je rug aan het einde van de dag. Dat is een haalbaar doel met de juiste ergonomische producten. Een ergonomische laptoptafel, muis, en toetsenbord zorgen ervoor dat je je makkelijk kan verplaatsen en een gezonde werkhouding kunt aanhouden. Deze producten zijn specifiek ontworpen om de natuurlijke houding van je lichaam te ondersteunen en de risico's op lichamelijke klachten drastisch te verminderen.

De voordelen van een goed ingerichte mobiele werkplek

Een ergonomisch ingerichte mobiele werkplek biedt tal van voordelen. Je kunt niet alleen lichamelijke klachten voorkomen of verminderen, maar het zorgt ook voor een verhoogde productiviteit en werkplezier. Een comfortabele werkhouding houdt je langer gefocust en energiek, essentieel voor het leveren van de beste zorg. En het mooie is, met de huidige compacte en lichte ontwerpen, kun je je ergonomische hulpmiddelen gemakkelijk meenemen, waar je ook heen gaat.

Essentiële producten voor jouw mobiele werkplek

Om je mobiele werkplek optimaal in te richten, zijn er enkele producten die niet mogen ontbreken. Deze producten zijn met zorg geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze niet alleen je werkplek ergonomisch maken, maar ook gemakkelijk mee te nemen zijn:

Ergonomische laptoptafel: de Ergowork Medical Cart stelt je in staat om je laptop op de ideale hoogte te zetten, waardoor je een gezonde zit- of sta houding aanneemt. Zijn compactheid en wielen maken het gemakkelijk om hem overal mee naartoe te nemen.

Ergonomische muis: ergonomische muizen zijn speciaal ontworpen om maximale ondersteuning te bieden terwijl het minimale ruimte inneemt. Perfect voor lange werkdagen waarbij je je hand en pols wilt beschermen tegen overbelasting.

Compact toetsenbord: een kleiner toetsenbord betekent niet dat je in moet leveren op comfort. Onze compacte toetsenborden zorgen ervoor dat je handen in een natuurlijke positie blijven, waardoor de kans op RSI-klachten en andere klachten afneemt.

Ergonomische laptopstandaard: voor degenen die vaak een tablet of laptop gebruiken, is een ergonomische laptopstandaard onmisbaar. Deze zorgt ervoor dat je beeldscherm op de perfecte kijkhoek staat, waardoor nek- en schouderklachten worden voorkomen.

Hoe richt ik mijn mobiele werkplek in?

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Heb je last van lichamelijke klachten en ben je op zoek naar een oplossing? Of wil je een passend advies in jouw situatie? Neem contact op met onze ergonomische adviseurs! Zij denken graag met jou mee over de inrichting van jouw mobiele werkplek.

Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper