Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wees je bewust van een goede houding

Wees je bewust van een goede houding

Elke dag rijd ik naar onze vestiging in Surhuisterveen, ik neem plaats aan mijn bureau en ga aan de slag. Het plaatsnemen aan mijn bureau doe ik tegenwoordig erg bewust. De ene dag begin ik zittend, de andere dag stel ik mijn bureau op de juiste hoogte in en begin ik de dag met staand werken. Die bewustwording is erin geslopen. Dit had ik nog niet toen ik net begon met mijn baan bij Health2Work.

Nieuw inzicht

Bij mijn vorige werkgever zat ik de hele dag op een zit-fitbal. Totaal niet bewust van de noodzaak om van houding te wisselen, terwijl onderrugklachten op de loer lagen… niet wetende dat dit een dynamisch product is, die je het beste kunt afwisselen met een ergonomische bureaustoel. Ergonomie? Ik had er nog niet eerder van gehoord. Nu weet ik dat een goede stoel in combinatie met een ergonomische muis en toetsenbord verlichting kan bieden. Bij gesprekken over nek- en schouderklachten geef ik aan om juist binnen de comfort zone van het schoudergebied te werken. Je werkt dan compact en reikt niet meer met je arm naar de muis buiten je schoudergebied. Dit voorkomt spanning in je nekspieren. Let maar eens op, je zult zien dat je hetzelfde ervaart!

Ben je al iets bewuster van welke houding je aanneemt?

Door het toenemende gebruik van de computer lopen we steeds meer risico op Klachten aan Arm, Nek en Schouder, ook wel KANS genoemd. Door het maken van herhaalbewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen belast je je spieren. Door gebruik te maken van de juiste producten, verminder je spierspanning en verklein je de kans op KANS.

Doe de werkplektest!

Wil je weten hoe je werkplek beoordeeld wordt? Wij hebben een gratis werkplektest gemaakt, waarbij je aan de hand van 10 korte vragen inzicht krijgt in jouw werkplek. Door het beantwoorden van tien vragen beoordeel je of je werkplek optimaal is ingesteld. Vragen onder andere over de hoogte van je beeldscherm, de armondersteuning en de houding in je bureaustoel geven je een beeld in hoe je je werkplek kunt verbeteren. Een mooie kans om binnen een paar minuten je werkplek te controleren en eventueel kleine aanpassingen door te voeren, zoals de hoogte van je beeldscherm.

Gezond zitten, zo zit dat!

Wil je je nog meer verdiepen in hoe je bewust een goede houding kunt aannemen? Dan kun je deelnemen aan één van onze workshops. Wij bieden in de Health2Work Academy meerdere workshops aan, de workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Tijdens de workshop Gezond zitten, zo zit dat! leer je alles over goed zitten en krijg je inzicht in de verschillende zitfilosofieën. Bij de workshop Productergonomie & EMG leer je wat voor effect ergonomische hulpmiddelen hebben op je spierspanning.

Schrijf je in voor een workshop
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Een betere houding met de Score office Amazone
Een betere houding met de Score office Amazone

In de vorige blog hebben we de Score Office Jumper en Amazone uitgelicht en uitgelegd wat het voordeel van deze ergonomische zitoplossing is....

In balans op je werkplek
In balans op je werkplek

Februari staat bij ons in het teken van balans. Hoe richt jij je werkdag in wanneer je veel achter je bureau zit? Dat te lang zitten in eenzelfde houding niet goed is voor ...