Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wees je bewust van een goede houding

19 oktober 2016
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 02 apr. 2020
Wees je bewust van een goede houding

Elke dag rijd ik naar onze vestiging in Surhuisterveen, ik neem plaats aan mijn bureau en ga aan de slag. Het plaatsnemen aan mijn bureau doe ik tegenwoordig erg bewust. De ene dag begin ik zittend, de andere dag stel ik mijn bureau op de juiste hoogte in en begin ik de dag met staand werken. Die bewustwording is erin geslopen. Dit had ik nog niet toen ik net begon met mijn baan bij Health2Work.

Nieuw inzicht

Bij mijn vorige werkgever zat ik de hele dag op een zit-fitbal. Totaal niet bewust van de noodzaak om van houding te wisselen, terwijl onderrugklachten op de loer lagen… niet wetende dat dit een dynamisch product is, die je het beste kunt afwisselen met een ergonomische bureaustoel. Ergonomie? Ik had er nog niet eerder van gehoord. Nu weet ik dat een goede stoel in combinatie met een ergonomische muis en toetsenbord verlichting kan bieden. Bij gesprekken over nek- en schouderklachten geef ik aan om juist binnen de comfort zone van het schoudergebied te werken. Je werkt dan compact en reikt niet meer met je arm naar de muis buiten je schoudergebied. Dit voorkomt spanning in je nekspieren. Let maar eens op, je zult zien dat je hetzelfde ervaart!

Ben je al iets bewuster van welke houding je aanneemt?

Door het toenemende gebruik van de computer lopen we steeds meer risico op Klachten aan Arm, Nek en Schouder, ook wel KANS genoemd. Door het maken van herhaalbewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen belast je je spieren. Door gebruik te maken van de juiste producten, verminder je spierspanning en verklein je de kans op KANS.

Doe de werkplektest!

Wil je weten hoe je werkplek beoordeeld wordt? Wij hebben een gratis werkplektest gemaakt, waarbij je aan de hand van 10 korte vragen inzicht krijgt in jouw werkplek. Door het beantwoorden van tien vragen beoordeel je of je werkplek optimaal is ingesteld. Vragen onder andere over de hoogte van je beeldscherm, de armondersteuning en de houding in je bureaustoel geven je een beeld in hoe je je werkplek kunt verbeteren. Een mooie kans om binnen een paar minuten je werkplek te controleren en eventueel kleine aanpassingen door te voeren, zoals de hoogte van je beeldscherm.

Gezond zitten, zo zit dat!

Wil je je nog meer verdiepen in hoe je bewust een goede houding kunt aannemen? Dan kun je deelnemen aan één van onze workshops. Wij bieden in de Health2Work Academy meerdere workshops aan, de workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Tijdens de workshop Gezond zitten, zo zit dat! leer je alles over goed zitten en krijg je inzicht in de verschillende zitfilosofieën. Bij de workshop Productergonomie & EMG leer je wat voor effect ergonomische hulpmiddelen hebben op je spierspanning.

Schrijf je in voor een workshop
Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika