Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wees zuinig op je rug en verminder fysieke belasting!

Wees zuinig op je rug en verminder fysieke belasting!

Werken in de zorg is zwaar. Van duwen en trekken tot cliënten optillen van de grond. Werknemers in de zorg hebben grote kans op fysieke klachten doordat zij dagelijks het lichaam (over)belasten. Er zijn steeds meer zinvolle hulpmiddelen die de werkdag leuker kunnen maken en de fysieke belasting verminderen. In deze blog laten we jou twee voorbeelden zien. Lees snel verder!

Eenvoudig tillen van de grond

Ouderen of cliënten die vallen zijn vaak door lichamelijke beperkingen niet zelf in staat om op te staan na een valpartij. Het overeind helpen van een cliënt zorgt voor fysieke belasting voor de zorgverlener. Werknemers in de zorg hebben grote kans op fysieke klachten doordat zij dagelijks veel moeten tillen.

De IndeeLift is een "Human Floor Lift" die is ontworpen om een gevallen cliënt vanaf de vloer te tillen tot een hoogte die de zorgvrager in staat stelt gemakkelijk op te staan of plaats te laten nemen op een stoel, rolstoel of in bed. De IndeeLift is een gemakkelijk verplaatsbare en hanteerbare vloerlift. Door zijn kleine oppervlak kan hij op veel plaatsen worden geplaatst waar andere liften niet kunnen komen. Zo ook in de meeste kleine badkamers en gangen.

Breng je fysieke belasting in kaart

Met een werkplekanalyse van Health2Work brengen we in kaart wat jouw fysieke belasting is. Onze ergonomisch adviseurs laten je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je zonder klachten je werk uitvoert en hoe je van je klachten afkomt, mocht je die reeds hebben. Goed gebruik van jouw werkplek en de hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt, beperken de kans op fysieke klachten aanzienlijk.

Werkplekanalyse

Elektrisch aangedreven tilliften maken het werk makkelijk

Duwen en trekken is soms daadwerkelijk te zwaar en te belastend voor de medewerker. Door het inzetten van een elektrisch aangedreven tillift zoals de Esense wordt het duwen en trekken makkelijker. Je kan de lift met één vinger aandrijven. Ook is het rijden met een Esense tillift eenvoudig aan te leren. De Esense tillift voorkomt fysieke overbelasting bij zorgverleners.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Heb je nog vragen over hulpmiddelen bij fysieke belasting? Of wil je de fysieke belasting binnen jouw organisatie in kaart brengen? Neem contact met ons op!

Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper