Dynamisch werken

Het is tijd om in beweging te komen! Langdurig stilzitten belemmert de doorbloeding en stagneert de stofwisseling. Als je veel zit, worden de beenspieren (de grootste spieren in het lichaam) nauwelijks gebruikt. De concentratie vetten in het bloed neemt toe en de suikers worden minder goed in het bloed opgenomen. Bij hart- en vaatziekten en diabetes zijn dit belangrijke processen.

Een dynamische werkplek stimuleert beweging en daarmee de doorbloeding. Je wordt productiever, creatiever en minder vermoeid. Eerst proberen? Maak dan gebruik van onze 30 dagen gratis proefplaatsing!

Ik wil advies over dynamisch werken

Bekijk hieronder ons aanbod aan dynamische producten. Advies nodig? Bel 088 240 00 60

Meer informatie of advies nodig?
Bel 088 240 00 60 voor persoonlijk advies.

Daarom Health2Work

  • Probeer alle dynamische producten 30 dagen gratis!
  • Direct een persoonlijk advies
  • Mogelijkheid tot maatwerkoplossingen
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over dynamisch werken

Waarom een zit-fitbal?

De zit-fitballen en balstoel van Health2Work stellen de gebruiker in staat een actieve zithouding aan te nemen. Doordat de gebruiker zichzelf bijna constant in evenwicht moet houden, worden spieren zo benut dat klachten verminderd kunnen worden. Door de zitfitbal te gebruiken, neem je een actieve zithouding aan die ervoor zorgt dat je in beweging blijft aan je bureau. De balstoel geeft je tevens de mogelijkheid om te verplaatsen en af en toe uw rug te ontspannen. Wij adviseren deze producten ter afwisseling en niet om een hele werkdag op te zitten. 

Bekijk onze zit-fitballen

Waarom een zit-stahulp?

Als je op onze zit-stahulpen ‘zit’ of ‘staat’, wordt het bekken voorover gekanteld, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke houding komt te staan en er minder spanning ontstaat op de wervelkolom. Hierdoor raakt je minder snel vermoeid en kan je langer ontspannen werken. Met je voeten op de vloer kan je gemakkelijk heen en weer bewegen rondom de werkplek.

Rugleuning

Op een zadelkruk is normaal gesproken geen rugleuning nodig, maar het is gewoon lekker om een steuntje in de rug te hebben dat een goede houding bevordert en dat is zo rechtop mogelijk. De rugleuning werkt ook ontspannend op een relax moment.

Armleggers

Voor sommige werkzaamheden is het nodig de armen af te steunen. Hiervoor zijn armleggers ontwikkeld die speciaal op de zadelkrukken passen. 

Bekijk onze zit-stahulpen

Hoeveel uren per dag zou ik maximaal mogen zitten?

Het liefst 4 uur of minder per dag. Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer dan 10 uur per dag zitten een 40 tot 60 procent hogere kans op sneller overlijden hebben, dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten.

Bekijk onze zit-sta-bureaus

Hoeveel uren per dag kan ik de Swopper gebruiken?

Wanneer je begint met de Swopper kun je deze ongeveer totaal een uur per dag gebruiken, afhankelijk van je conditie. Dit uur kun je geleidelijk uitbouwen.

Bekijk onze swoppers

Waarom staand vergaderen?

Staand vergaderen zorgt voor:

  • betere non-verbale communicatie;
  • meer energieverbranding;
  • verhoging van productiviteit;
  • meer creativiteit;
  • betere samenwerking en
  • je bespaart uiteindelijk kosten!

Bekijk onze oplossingen voor dynamisch staan

Langdurig zitten

Letterlijk en figuurlijk ziek, dat word je ervan. Het is van belang om je te richten op het terugdringen van het zitgedrag. Bij langdurig zitten gaan alle processen in het lichaam achteruit: het leidt tot een hoge bloeddruk, slijtage in de gewrichten en vernauwing van de kransslagaders. Nederland blijkt Europees zitkampioen te zijn. Vanwege de gevolgen van het vaak en langdurige zitten is het beter om zittend en staand werken met elkaar af te wisselen. Beweging op het werk voorkomt niet alleen klachten, het maakt werknemers ook productiever. Daarom raden wij dynamisch werken aan.

Dynamisch werken

Wat is dynamisch werken? Dynamisch werken is het afwisselen van houdingen tijdens het werk. Volgens de wetenschap levert iedere vorm van beweging gedurende de dag een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Creëer een gezonde werkomgeving en zorg ervoor dat je zitten kunt afwisselen met beweging. TNO adviseert om de totale dagelijkse zitduur te verminderen en het zitten zoveel mogelijk af te wisselen met staan, fietsen of lopen. Het liefst elk half uur een paar minuten.

Dynamisch kantoormeubilair

Hoe zorg je voor meer beweging op kantoor? Richt een dynamische werkplek in. Door te werken aan een zit-sta bureau kun je dynamisch werken heel eenvoudig doorvoeren. Je kunt aan zo’n hoog laag bureau eenvoudig staand werken. Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau in combinatie met zit-sta software is dé ergonomische oplossing met betrekking tot staand werken. Deze software vertelt je wanneer je in de benen moet om staand te werken, vervolgens krijg je weer een melding wanneer het tijd is om zittend je werk te doen.

Ergonomisch advies voor een dynamische werkplek

Zoals je merkt is er een grote variatie aan dynamisch kantoormeubilair. Deze ergonomische hulpmiddelen helpen je om productief, geconcentreerd en gezond te blijven. Wil je ergonomisch advies? Bel ons vrijblijvend over dynamisch werken!