Dynamisch werken

Een dynamische werkplek stimuleert beweging en daarmee de doorbloeding. Je wordt productiever, creatiever en minder vermoeid. Eerst proberen? Maak dan gebruik van onze 30 dagen gratis proefplaatsing!

Ik wil advies over dynamisch werken

Bekijk hieronder ons aanbod aan dynamische producten. Advies nodig? Bel 088 240 00 60

Meer informatie of advies nodig?
Bel 088 240 00 60 voor persoonlijk advies.

Daarom Health2Work

  • Probeer alle dynamische producten 30 dagen gratis!
  • Direct een persoonlijk advies
  • Mogelijkheid tot maatwerkoplossingen
Welke oplossing is geschikt?

Langdurig zitten

Letterlijk en figuurlijk ziek, dat word je ervan. Langdurig stilzitten belemmert de doorbloeding en stagneert de stofwisseling. Bij langdurig zitten gaan alle processen in het lichaam achteruit: het leidt tot een hoge bloeddruk, slijtage in de gewrichten en vernauwing van de kransslagaders. Als je veel zit, worden de beenspieren (de grootste spieren in het lichaam) nauwelijks gebruikt. De concentratie vetten in het bloed neemt toe en de suikers worden minder goed in het bloed opgenomen. Bij hart- en vaatziekten en diabetes zijn dit belangrijke processen. Tijd om in beweging te komen! 

Meer beweging begint met minder zitten!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat veel zitten de kans op vroegtijdig overlijden vergroot. Mensen die meer dan 8 uur per dag zitten, hebben een 10% tot 27% hogere kans op eerder sterven, ten opzichte van mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Nederland blijkt Europees zitkampioen te zijn. Het is van belang om je te richten op het terugdringen van het zitgedrag, oftewel sedentair gedrag. Vanwege de gevolgen van het vaak en langdurige zitten is het beter om zittend en staand werken met elkaar af te wisselen. Beweging op het werk voorkomt niet alleen klachten, het maakt werknemers ook productiever. Daarom raden wij dynamisch werken aan.

Dynamisch werken

Wat is dynamisch werken? Dynamisch werken is het afwisselen van houdingen tijdens het werk. Volgens de wetenschap levert iedere vorm van beweging gedurende de dag een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Creëer een gezonde werkomgeving en zorg ervoor dat je zitten kunt afwisselen met beweging. TNO adviseert om de totale dagelijkse zitduur te verminderen en het zitten zoveel mogelijk af te wisselen met staan, fietsen of lopen. Het liefst elk half uur een paar minuten.

Dynamisch kantoormeubilair

Hoe zorg je voor meer beweging op kantoor? Richt een dynamische werkplek in. Door te werken aan een zit-sta bureau kun je dynamisch werken heel eenvoudig doorvoeren. Je kunt aan zo’n hoog laag bureau eenvoudig staand werken. Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau in combinatie met zit-sta software is dé ergonomische oplossing met betrekking tot staand werken. Deze software vertelt je wanneer je in de benen moet om staand te werken, vervolgens krijg je weer een melding wanneer het tijd is om zittend je werk te doen.

Ergonomisch advies voor een dynamische werkplek

Er is een grote variatie aan dynamisch kantoormeubilair. Deze ergonomische hulpmiddelen helpen je om productief, geconcentreerd en gezond te blijven. Wil je ergonomisch advies? Bel ons vrijblijvend over dynamisch werken!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren