Clevy Big Keys Contrast toetsenbord

Art.nr. 101343
De Clevy Big Keys Contrast is speciaal ontwikkeld voor slechtzienden en ouderen. De witte letters op zwarte toetsen zorgen voor een groot contrast wat de leesbaarheid ten goede komt.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  149,- excl. btw  180,29 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Hulpmiddelen voor slechtzienden mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.

Omschrijving

Het contrast toetsenbord is ontwikkeld door verschillende experts op het gebied van slechtziendheid. De kleuren die zijn toegepast op het toetsenbord zijn speciaal gekozen om rekening te houden met verschillende leeftijdsklassen. Zo zijn de lettertoetsen door hun kleurstelling duidelijk te onderscheiden van de overige toetsen.

Speciale functie

Het toetsenbord beschikt over een functie die er voor zorgt dat een teken zich niet herhaald als de bijbehorende toets lang ingedrukt wordt.

Advies

Onze ergonomie specialisten hebben een grote schat aan kennis. Je kan vrijblijvend gebruik maken van deze kennis door middel van een adviesaanvraag of vrijblijvend te bellen naar 088 240 00 60. Vraag bijvoorbeeld naar dit speciale contrast toetsenbord.

Aanbevolen door professionals

  • Hoogcontrast letters
  • Grote toetsen
  • Speciaal voor slechtzienden en ouderen
  • Het lettergedeelte is visueel afgescheiden van de overige toetsen

Specificaties

Links- of rechtshandig Rechtshandig
Type aansluiting Bedraad
Type toetsenbord Speciaal toetsenbord
Compatibiliteit Mac, Windows
Toetsenbord indeling Qwerty
Numeriek Nee
Kleur Grijs

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Hulpmiddelen voor slechtzienden

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Waarom een los numeriek toetsenbord?

Als je het numerieke gedeelte van je toetsenbord niet of nauwelijks gebruikt, kan je beter een toetsenbord gebruiken zonder numeriek gedeelte. Echter kan een numeriek toetsenbord in sommige situaties wel handig zijn. Voor deze situaties leent een los numeriek toetsenbord zich uitstekend. Door middel van plug & play is een numeriek toetsenbord snel en makkelijk in te zetten als dat nodig is. Voor mensen die intensief gebruik maken van een numeriek toetsenbord hebben we enkele uitgebreide modellen in ons assortiment met extra functies zoals een ingebouwde calculator. 

Bekijk onze numerieke toetsenborden

Waarom een minitoetsenbord?

Compacte toetsenborden of minitoetsenborden verminderen de reikafstand naar de muis (Cook, 1998), verlagen de belasting van de onderarm en worden als meer comfortabel ervaren dan standaard toetsenborden (Van Lingen, 2003). De muis wordt bijna 2 keer meer gebruikt dan het toetsenbord. Daarom is het van groot belang dat de muis goed gepositioneerd kan worden, dichtbij het lichaam. Een standaard toetsenbord veroorzaakt bij personen die rechtshandig muizen een ongunstige positie van de arm, namelijk relatief ver van het lichaam verwijderd. Met als gevolg dat de reikafstand en daarmee de kans op klachten groter wordt. Als het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet intensief wordt gebruikt, is een compact toetsenbord een zeer gezond alternatief. 

Bekijk onze minitoetsenborden

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren