Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Health2School

Health2Work gelooft dat een kind beter leert wanneer het meer beweegt.

Snel navigeren

Wat is Health2School?

Health2Work richt al meer dan 10 jaar gezonde en efficiënte werkomgevingen in als preventieve maatregel tegen gezondheidsklachten op de werkvloer. Wat is er preventiever dan de toekomstige generaties al van jongs af aan te leren om gedurende de dag veel te bewegen? Jong geleerd is immers oud gedaan en daarom gaan we terug naar school! Maak kennis met ons concept: Health2School!


Health2School speelt in op drie pijlers:

  • Meer bewegen
  • Betere gezondheid
  • Hogere concentratie

Health2School biedt scholen dynamisch meubilair aan zodat leerlingen én leerkrachten tijdens de les in beweging zijn. Door bijvoorbeeld een in hoogte verstelbaar bureau in het lokaal te plaatsen, kunnen leerlingen staan tijdens de les. Een Swopper zorgt voor een actieve zithouding, maar er kan ook een fiets achter het bureau geplaatst worden om zo nog meer beweging tijdens de les te creëren. Hierdoor ontstaat er een betere bloedsomloop waardoor de hersenen beter doorbloed zijn en zo meer zuurstof krijgen om op nóg betere ideeën te komen. Een betere doorbloeding heeft ook invloed op de stofwisseling, en dat is goed voor het verbranden van calorieën!


Gezondheidsrisico's door veel zitten

Kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 11 jaar zitten dagelijks gemiddeld 7,3 uur. Activiteiten die een belangrijke bijdrage leveren aan deze hoge score zijn zitten tijdens de les, huiswerk maken, computeren en tabletgebruik (Loyen, van der Ploeg, Bauman, Brug, & Lakerveld, 2016). Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Minder bekend is dat lang zitten (sedentair gedrag) eveneens gezondheidsrisico’s kent. Hierbij maakt het niet uit of iemand voldoende sport of beweegt. Uit recente onderzoeken is gebleken dat sedentair gedrag kan leiden tot een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden en diverse ziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten (Ekelund et al., 2016).

Hoe werkt Health2School?

Wij begrijpen dat verandering van een gewoonte tijd nodig heeft en dat dit vraagt om goede begeleiding. Daarom hebben wij voor scholen een implementatieplan opgesteld. In dit plan is een proefperiode van dynamisch meubilair opgenomen. Na afloop van de proefperiode komt één van onze ergonomisch adviseurs langs om de proefplaatsing te evalueren. Samen bespreken jullie dan de vervolgstappen.


Benieuwd naar het aanbod? Klik dan hier!

Is Health2School alleen voor leerlingen? Nee hoor, ook voor de leerkrachten is er een selectie gemaakt met dynamische oplossingen die tijdens Health2School kunnen worden toegepast.

Health2School informatie aanvragen

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons concept Health2School!

MAX Minicollege - Bewegen

Deze week vertelt Erik Scherder over bewegen en wat dat betekent voor je lichamelijke en mentale functioneren. Want extra bewegen kan heel veel profijt opleveren. 👇 Beweeg jij genoeg? 📺 Elke woensdag en vrijdag, 16.35 uur op NPO 1.

Geplaatst door Documentaires bij MAX op Dinsdag 22 oktober 2019