Kennisevenement Health2Work en Arbodienst Medprevent

Meld je aan voor ons kennisevenement op maandag 25 september 2023.

De wereld van gezonde werkplekken en veilig en gezond werken blijft zich constant innoveren. Daarom organiseren wij samen met Arbodienst Medprevent een gratis kennisevenement. Tijdens dit evenement delen we onze kennis over gezondheid en vitaliteit in de werkomgeving. Een gezellige en inspirerende dag met Epke Zonderland als gastspreker.

Informatie

Datum: Maandag 25 september
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie: Landgoed De Salentein
Putterstraatweg 5 - 7
3862 RA Nijkerk
Kosten: Gratis

Tijdens de dag

Samen met Arbodienst Medprevent laten we je kennismaken met de wereld van veilige en gezonde werkplekken. Wat betekent ergonomie? Waar moet je op letten bij het inrichten van een ergonomische werkplek? Wat houdt veilig werken op kantoor in? Hoe werk je 'gezond'? En hoe motiveer je gedragsverandering bij medewerkers? Ergonomie begint bij het veranderen van gedrag. Tijdens deze dag bieden we meerdere workshops aan waarin we onze kennis over ergonomie, gezondheid en vitaliteit met jullie delen. Geef bij de aanmelding aan welke drie workshops je voorkeur krijgen. Epke Zonderland vertelt over het belang van doorzettingsvermogen, motivatie en het omgaan met hoge druk.

Epke Zonderland
Foto: Dutch Gymnastics

Informatie over de workshops

Rug-vriendelijk kantoor van de toekomst
Maar liefst vier miljoen mensen in Nederland hebben (regelmatig) last van rugklachten. Samen zitten we steeds meer, langer en daarnaast werken we ook op tablets, telefoons en laptops. Verzuim kost een bedrijf en medewerkers veel geld en veroorzaakt veel leed. Tijdens deze workshop delen we een nieuwe kijk op zitten en bewegen. Hoe kan je dit toepassen binnen jouw organisatie? Tijdens deze workshop krijg je hier grip op.

Focus, aandacht en concentratie
De huidige kantooromgeving is een oerwoud aan prikkels. Geluiden, collega's die langslopen, informatieschermen, mails, socials, telefoontjes, daarbovenop stapel je een zekere werkdruk. Multitasken is aan de orde van de dag. Het gevolg is productiviteitsverlies. Je krijgt minder werk gedaan. Hoe kan je een werkomgeving breinvriendelijk inrichten? Hoe voorkom je overprikkeling? Zijn er ook producten die kunnen helpen? Ontdek het allemaal tijdens deze workshop.

Meer bewegen op het werk
Het werk is steeds statischer geworden, veel zitten kent grote gezondheidsrisico’s, hoe kan jij jouw medewerkers gezond en vitaal houden en hoe kan meer bewegen op het werk hieraan bijdragen?

Veiligheid door een andere bril
De Hoger Veiligheidskundige van Arbodienst Medprevent daagt zichzelf uit en gaat buiten zijn comfortzone van abstracte veiligheidsvraagstukken; naar risicobewustzijn en gedrag. Hoe krijg je je organisatie en medewerkers risicobewust?

Preventief Medisch Onderzoek als start voor leefstijl- en organisatieverandering
Een preventief medisch onderzoek (PMO) is een arbeidsgeneeskundig onderzoek dat zich richt op preventie van beroepsziekten én het bevorderen van de gezondheid, het functioneren en de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Leefstijl is een eigen keuze, maar als werkgever kun je werknemers wel inzicht geven in hun persoonlijke gezondheidssituatie én stimuleren om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. Hoe kan een PMO hierin bijdragen en hoe houd je als organisatie je medewerkers vitaal?

Het effect van bewegen en leefstijl op je (mentale) gezondheid
Gelukkig weten we allemaal dat een gezonde leefstijl een positief effect heeft op onze gezondheid, welbevinden en duurzame inzetbaarheid in het werk. Er zal tijdens deze workshop worden ingegaan op positieve gezondheid, met daarin de dimensies energie, motivatie en veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Ook wordt het effect van bewegen op mentaal en fysiek functioneren besproken en wat de positieve gevolgen hiervan zijn op gezondheid, kwaliteit van leven en op duurzame inzetbaarheid in werk.

Vitaliteit als belangrijke voorspeller voor succes!
Energieke, vitale medewerkers die bevlogen hun werk doen. Het is een ambitie van veel bedrijven, zeker nu duurzame inzetbaarheid zo’n belangrijk onderwerp is. Maar hoe bereik je dat? Hoe creëer je energie binnen je team en hoe laat je die stromen? En vooral ook: hoe zorg je dat mensen zelf de regie nemen? Klaas Koster van Vitalogisch neemt je in deze Masterclass mee in de wereld van de Vitalogie! Met een doordachte methode, actuele psychologische inzichten en inspirerende voorbeelden laat hij zien hoe je bij jezelf en binnen je organisatie duurzame gedragsverandering bereikt.

Playful work design
Door meer plezier en fantasie toe te voegen aan het werk, kunnen zelfs saaie taken leuk worden. Playful work design heeft een psychologische functie: Het helpt om stress en verveling te verdrijven.

VRelax
VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality app, speciaal ontwikkeld voor mensen met mentale en fysieke klachten. Het is niet alleen een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid, maar ook een afleidingstool voor pijn, lichamelijk ongemak en medisch technische handelingen. VRelax houdt mensen mentaal gezond door positieve emoties op te wekken en negatieve emoties te onderdrukken. Wetenschap toont aan dat mensen binnen tien minuten 40% minder stress ervaren en er de rest van de dag weer tegenaan kunnen.

Aanmeldingen gesloten

Op dit moment hebben we het maximale aantal deelnemers voor het evenement bereikt. Helaas kan je je niet meer aanmelden.