Te veel zitten is écht slecht voor je gezondheid. Dit blijkt uit verschillende internationale onderzoeken. Want als je zit, gebruik je je spieren nauwelijks tot niet.

Te veel zitten is écht slecht voor je gezondheid. Dit blijkt uit verschillende internationale onderzoeken. Want als je zit, gebruik je je spieren nauwelijks tot niet. Hierdoor worden suikers en vetten minder goed opgenomen door je lichaam dan wanneer je beweegt. Dit kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten. Dus: minder zitten, meer bewegen.

Veel werkomgevingen zijn erop ingericht om hele dagen te zitten. Onbewust zit je uren in dezelfde houding. Langdurig zitten kan niet alleen leiden tot hart- en vaatziekten, maar ook tot diabetes type 2. Elk extra uur dat mensen op een dag zitten, verhoogt hun risico op diabetes type 2 met 22%. Dit komt uit onderzoek van Universiteit Maastricht uit 2016.

‘Wij zien het belang van minder zitten en komen het vaak tegen in de praktijk. We zijn niet gebouwd om veel te zitten. Toch is onze maatschappij er helemaal op ingericht. We zitten achter de computer, bij een overleg, onderweg in de auto of de trein en thuis op de bank of aan de eettafel. Wij willen de mensen weer meer in beweging krijgen, te beginnen op de werkvloer.'

Diabetes type 2 steelt nu al de gezondheid en toekomst van 1,1 miljoen Nederlanders. En iedere week komen daar nog eens zo’n 1.100 bij. ‘We willen het belang van meer beweging onderstrepen, daarom zijn we actiepartner van het Diabetes Fonds om samen te werken aan een gezonder leven voor iedereen!’

Health2Work in actie voor Diabetes Fonds

Door Floris Lindeman

'Positief en oplossingsgericht.'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren