Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Kantoor

Afwisselen met de Swopper

Stel je wint een Swopper voor je thuiswerkplek, hoe leuk zou dat zijn? Het overkomt Klaas van Erp wanneer hij meedoet aan een winactie van de Vlaamse Ergonomievereniging (VerV) en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Inmiddels maakt Klaas al een aantal maanden gebruik van de Swopper, Klaas vertelt ons hoe het hem bevalt.

Winactie Wisselwerken

Om het wisselwerken te stimuleren heeft de VerV in samenwerking het Vlaams Instituut Gezond Leven een jaarlijkse campagne opgezet. Hierin roepen we iedereen op om het zitten te onderbreken en te wisselwerken in het kader van de 10-10-10-campagne. Klaas van Erp is winnaar van deze actie en wint een Swopper van Health2Work.

Op zijn foto toonde hij hoe hij thuis wisselwerkt en wint daarmee de Swopper. Hij maakt hier gebruik van zijn eigen StandChair.

Swopper in de praktijk

Inmiddels heeft Klaas de Swopper een aantal maanden in gebruik en dit bevalt goed. Het product is voor hem niet onbekend. In zijn werk als adviseur Dynamisch Actief werken bij Pim Mulier Papendal adviseert hij onder andere dit product aan bedrijven om meer beweging toe te voegen op de werkplek. Jaarlijks verzorgt hij vele lezingen over vitaliteit, gezondheid en sedentair gedrag en adviseert bedrijven hierin. Daarnaast is hij bedrijfsfysiotherapeut en manueel therapeut en weet als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven gedurende de dag. Klaas: ‘Super leuk dat ik nu zelf een Swopper in huis heb.’

Op de Swopper zit je nooit stil

Op de Swopper zit je nooit stil. Deze dynamische kruk daagt je uit om te bewegen. Doordat je continu van houding wisselt, blijven je spieren actief en neemt de stabiliteit in de rug toe. Door het speciale gepatenteerde 3D veersysteem en door het ontbreken van armleuningen blijf je in beweging. Dit betekent dat je niet constant in dezelfde statische houding werkt en voorkomt onnodige spierspanning.

Ik vind het een mooi product om te zien en het is een fijne manier van bewegen. De Swopper is ideaal om af te wisselen, dit adviseer ik in mijn werk ook aan bedrijven. Op dagen dat ik thuiswerk zit ik er ongeveer een uur per dag op. Ook mijn vrouw zit er regelmatig op.

Klaas van Erp

Swopper uitproberen op je werkplek

Benieuwd of de Swopper iets voor jou is? Probeer ‘m 30 dagen uit in je eigen werkomgeving.

Klik hier om de Swopper uit te proberen!