Projectinrichting
Zorg

Dokterszorg Friesland

Dokterszorg Friesland heeft ons gevraagd om het Stafkantoor te herhuisvesten binnen Heerenveen, waarbij het belangrijkste doel was: het faciliteren van synergie tussen de subholdings en het creëren van een prettige en warme plek voor de Friese huisartsen. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid hebben we gekeken welke elementen van het bestaande inbouwpakket hergebruikt konden worden.

Dokterszorg Friesland

Dokterszorg Friesland heeft ons gevraagd om het Stafkantoor te herhuisvesten binnen Heerenveen, waarbij het belangrijkste doel was: het faciliteren van synergie tussen de subholdings en het creëren van een prettige en warme plek voor de Friese huisartsen.

Startfase

Wij hebben eerst uitvoerig kennisgemaakt met alle onderdelen van de organisatie, zodat wij exact wisten wat de insteek moest zijn van onze plannen. Aan de hand van die inventarisaties hebben wij een relatiediagram gemaakt, gevolgd door een 2D en 3D vlekkenplan. Hierna hebben wij ons ontwerp gepresenteerd dat na een kleine aanpassing akkoord werd bevonden, omdat men zichzelf er duidelijk in herkende.

Duurzaam

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid hebben wij samen gekeken welke elementen van het bestaande inbouwpakket hergebruikt konden worden. Zo zijn alle deuren en een deel van de wandenstructuur hergebruikt. Bestaande vaste meubelen zijn door ons omgebouwd tot nieuwe meubelen. Kastombouwen, tafels en de pantry zijn veranderd in twee repro-nissen.

Levertijd

Uiteindelijk heeft de volledige transformatie inclusief wanden, plafond, vloeren en nieuwe meubelen zes weken geduurd. Het pand is twee weken na onze oplevering in gebruik genomen door de volledige staf van Dokterszorg Friesland en zoals de klant aangeeft: deze werkomgeving past ons als een jas.