Projectinrichting
Kantoor
Onderwijs

Dr. Nassau College

Hoe zorgt de werkgever dat de hoge werkdruk in het onderwijs fysiek en mentaal goed wordt doorstaan door de werknemers? Hiervoor creëerde Health2Work de Ontfocusruimte. Dr. Nassau College heeft in samenwerking met Health2Work een Ontfocusruimte gecreëerd voor haar werknemers.


De Ontfocusruimte

Door de oplopende werkdruk in het onderwijs neemt de hoeveelheid dagelijkse prikkels bij docenten enorm toe. Dit kan grote uitdagingen met zich mee brengen.

Dr. Nassau College heeft in samenwerking met Health2Work een Ontfocusruimte gecreëerd voor haar werknemers. Deze ruimte is een speciaal ingerichte ruimte, waarin docenten een moment tot rust kunnen komen. In deze ruimte kunnen ze zich terugtrekken, weg van alle prikkels. Op deze manier voorziet de Ontfocusruimte in de behoefte naar ontfocussen en het voorkomen van uitval door overprikkeling.

In de Ontfocusruimte van het Dr. Nassau college kunnen docenten zich even terugtrekken om tot rust te komen, zodat ze weer energiek hun werkdag kunnen hervatten.

De Ontfocusruimte op het Dr. Nassau College

Naar aanleiding van de oplopende werkdruk in het onderwijs voerde het Dr. Nassau College een onderzoek uit onder collega's. Daar kwam uit voort dat docenten behoefte hadden aan een ruimte om tot zichzelf te komen. Dit is de Ontfocusruimte geworden.

Docenten kunnen hier tijdens de werkzaamheden zich even terugtrekken, even ontstressen.

Roelof Daalmeijer Dr. Nassau College

Ik kijk terug op een zeer positieve samenwerking. Met name het hele proces, de begeleiding en de mogelijkheden en ideeën die zijn aangedragen vanuit Health2Work naar de docenten toe is zeer positief ontvangen.

Frans Rudolph Dr. Nassau College