Onderwijs

Enno fietst achter zijn bureau

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze partners in de verschillende regio’s.

Mijn naam is Enno van der Werff. In het dagelijkse leven ben ik lid van het College van Bestuur van het Alfa-college. Ik houd mij onder andere bezig met (het realiseren van) de missie, visie en strategie van het Alfa-college.

Duurzame inzetbaarheid en (beroeps)vitaliteit zijn begrippen die hoog op mijn agenda staat, zowel voor onze studenten, medewerkers als mijzelf. Persoonlijk ben ik veel bezig met vitaliteit door goed te eten en te slapen, veel te bewegen en veel buiten te zijn.

Om voldoende beweging te krijgen tijdens mijn werkdag zorg ik er al jaren voor dat ik sta (onder andere op een balanceboard) of fiets achter mijn bureau en dat afspraken die gemaakt worden ook wandelafspraken zijn. Dit doe ik zowel met mensen van het Alfa-college als met externen. Een prettige bijkomstigheid van de wandelafspraken is, dat dit vaak tot heel andere (en daarmee interessantere en leukere) gesprekken leidt dan in een vergaderzaal en bovendien kom je op plekken waar je nog niet eerder bent geweest.

Door gebruik te maken van een zit/sta bureau en een deskbike kan ik ook tijdens mijn werk in beweging blijven. Voor mij is het de normale manier van werken geworden en ik zou niet meer anders willen (en kunnen). Het heeft positieve effecten op mijn gezondheid, en ook op mijn hersenen als het gaat om geheugen, creativiteit en denkvermogen. Ik kan het iedereen aanraden.

Hart voor de leeromgeving

Onze zit-sta bureaus staan niet alleen in thuiswerkomgevingen, maar ook in de onderwijsomgeving. Met Health2School bieden wij scholen de mogelijkheid om dynamisch meubilair uit te testen. Zo ontdek jij wat het beste bij jouw situatie past.

Lees meer over Health2School