Onderwijs

Herman Broerenschool

De 4-Senses akoestische stoel zorgt ervoor dat omgevingsprikkels gereduceerd worden. Deze innovatie draagt bij aan een ontspannen leerklimaat en een duurzame werkomgeving voor medewerkers. De Herman Broerenschool is één van de scholen die het product in de praktijk getest heeft.


De Herman Broerenschool is een gespecialiseerde school voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Dagelijks zetten deskundige medewerkers zich in om alle kinderen zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. ‘Wij merken dat leerlingen op onze school vrij snel overprikkeld raken van alles wat ze meemaken op een dag en dat ze opzoek zijn naar ontspanning,' vertelt Ingrid Weijer, intern begeleider op de Herman Broerenschool.

Ontfocussen in het onderwijs

Ook voor de onderwijsomgeving is ontfocussen erg belangrijk. Hersenen verwerken de hele dag informatie die via de zintuigen binnenkomen. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand pikken soms zoveel omgevingsprikkels op, dat dit stress en onrust veroorzaakt. De 4-Senses akoestische stoel biedt dan uitkomst, want de speciale vormgeving verlaagt het stressniveau en geeft rust.

‘We kwamen de 4-Senses akoestische stoel tegen op het internet en dachten, daar moeten we een proefplaatsing van! Want dat ziet er solide en degelijk uit en heeft nog extra mogelijkheden zoals het licht en het geluid.’

Ingrid Weijer intern begeleider Herman Broerenschool.

Maaike Radix, beleidsmedewerker op de Herman Broerenschool vertelt dat ze opzoek waren naar een plekje waar leerlingen tot rust kunnen komen als ze wat overprikkeld zijn.

Meerdere leerkrachten geven aan dat de 4-Senses stoel echt een heel prettige stoel is voor in de groep. We merken dat je een time-in plekje in de klas hebt, in de vorm van de 4-Senses stoel, waar leerlingen even tot rust kan komen.

Maaike Radix leerkracht & beleidsmedewerker Herman Broerenschool