Projectinrichting
Zorg

Huisartsenpraktijk GCML

Akoestische ruimte

In het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan werkt een team van hulpverleners onder één dak: huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, fysiotherapeuten, een oefentherapeute-Mensendieck, een logopedist, een diëtist, een podoloog en een verslavingsdeskundige. Een ruimte creëren waar geluidsreductie centraal staat, maar er niet een saaie ruimte van maken. Dat was de uitdaging die wij kregen van Huisartsenpraktijk GCML.

Door het gebruik van harde materialen en hoge ruimtes weerkaatst het geluid wat in veel gevallen een klankkast effect creëert. Dit is voor de medewerkers van de Huisartsenpraktijk GCML een storende factor. Health2Work heeft hier een passende oplossing voor gevonden zonder daarbij het karakter van de ruimte aan te tasten. Door gebruik te maken van Akoestische panelen in verschillende kleuren en zelfs in de vorm van schilderijen heeft de ruimte zijn karakter behouden en is er tegelijk gezorgd voor geluidsreductie.

Wat doen deze panelen?

Akoestische panelen zorgen voor een verbeterde spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Een wand met akoestische panelen voorkomt een hinderlijke echo of nagalm tijdens het werken.