Projectinrichting
Kantoor
Onderwijs

RENN4

RENN4 verzorgt gespecialiseerd onderwijs voor leerlingen met specifieke behoeftes op het terrein van leren en gedrag. De opdracht die wij kregen had als doel een multifunctionele lerarenkamer te ontwerpen. Het eindresultaat is een informele, dynamische lerarenkamer waar het team zich kan terugtrekken voor teamoverleg maar ook voor ontspanning en de lunch.

Activiteit gerelateerd ontwerp

De in te richten ruimte heeft meerdere functies. In ons ontwerp hebben we al deze functies samengebracht waarbij we uitgegaan zijn van activiteit gerelateerde plekken die gemarkeerd zijn met karpet op een linoleumvloer. Ieder tapijt geeft een bepaalde activiteit aan. Dit schept duidelijkheid en rust.

Teamoverleg én lunch

Langs het raam hebben we een lange tafel geplaatst. Hieraan kunnen alle medewerkers plaatsnemen om koffie te drinken of een hapje te eten. Daarnaast kan deze tafel worden gebruikt voor teamoverleg. De tafel is van massief eikenhout, zodat een huiselijke en gemoedelijke sfeer gecreëerd wordt. In combinatie met het licht van buiten, de comfortabele stoelen en de tapijtloper is dit een prettige plek voor iedereen. De tafel is bijna 5 meter lang en bestaat uit twee delen die onzichtbaar zijn verbonden. Deze tafel is een voorbeeld van maatwerk dat door ons geleverd kan worden. Iedere lengte, elke vorm en elk materiaal is mogelijk!

De dag doornemen

Aan de hoge bartafel kunnen medewerkers onder het genot van een kopje koffie even bijpraten, de dag doornemen en de weekplanning doorspreken. De lampen zorgen voor een informele sfeer van een kroeg of bar. Medewerkers kunnen aan deze hoge tafel zitten, maar ook staan.

Ontspanningsruimte

Het werken met deze jonge doelgroep is zeer intensief en vergt veel energie. Het is prettig om je dan even terug te kunnen trekken en comfortabel onderuit te kunnen zakken op één va de loungebanken. Deze banken zijn de blikvanger in de ruimte. Ze hebben een speelse vorm en een opvallende kleur. Om een boek of een kop koffie kwijt te kunnen, zijn gemakkelijk te verplaatsen salontafeltjes bij de banken geplaatst.